Αίγυπτος: Οχτώ άγνωστοι θάλαμοι ανακαλύφθηκαν σε πυραμίδα - Δείτε φωτογραφίες

Αίγυπτος: Οχτώ άγνωστοι θάλαμοι ανακαλύφθηκαν σε πυραμίδα - Δείτε φωτογραφίες

Ανακαλύφθηκαν στην πυραμίδα του Φαραώ Σαχουρέ στο Αμπουσίρ - Σε κακή κατάσταση και γεμάτα χώμα τα οχτώ δωμάτια

piramida_2
Μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο όπου εντόπισαν οχτώ ακόμη θαλάμους στην πυραμίδα του Φαραώ Σαχουρέ στο Αμπουσίρ.

Η γερνανο-αιγυπτιακή αρχαιολογική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ, με επικεφαλής τον Δρ. Mohamed Ismail Khaled, αποκάλυψε με επιτυχία μια σειρά αποθηκών στην αρχαία πυραμίδα του Φαραώ Σαχούρε στην περιοχή Αμπουσίρ.

Δείτε φωτογραφίες:

piramida
piramida1
piramida2


Κλείσιμο
Όπως εξήγησε ο Δρ. Mohamed Ismail Khaled, κατά τη διάρκεια των εργασιών στον προθάλαμο της πυραμίδας εντοπίστηκαν ίχνη χαμηλού περάσματος, γνωστού από καταγραφή του Βρετανού εξερευνητή John Perring το 1836.

Μετά την εκκαθάριση του περάσματος, αποκαλύφθηκε η πρόσβαση στα οχτώ δωμάτια, τα οποία βρίσκονται σε κακή κατάσταση, καθώς η οροφή και μεγάλο μέρος του δαπέδου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ο χώρος είναι γεμάτος με χώμα. 

Η σημασία αυτής της ανακάλυψης, όπως τόνισε ο Δρ. Mustafa Waziri, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, είναι τεράστια καθώς ρίχνει «φως» στο τι υπήρχε πίσω από την πυραμίδα του Σαχούρε , του δεύτερου ηγεμόνα της Πέμπτης Δυναστείας (2400 π.Χ.) και του πρώτου που ενταφιάστηκε στο Αμπουσίρ.

Ο Δρ. Mustafa Waziri δήλωσε περαιτέρω ότι μόλις η αποστολή ολοκληρώσει το έργο της, αυτές οι αποθήκες που ανακαλύφθηκαν θα διατεθούν για εκτενή μελέτη. 

Δείτε φωτογραφίες:

In a remarkable archaeological breakthrough, the joint Egyptian-German archaeological mission from the University of...

Posted by 925 on Wednesday, September 27, 2023

Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το άνοιγμα τους σε Αιγύπτιους και διεθνείς επισκέπτες στο προσεχές μέλλον.

Στην τοποθεσία Αμπουσίρ υπάρχουν συνολικά πάνω από 14 πυραμίδες, η οποία χρησίμευσε ως βασιλική νεκρόπολη κατά την Πέμπτη Δυναστεία.

Οι τρεις μεγαλύτερες είναι εκείνες του Νιουζερέ, η οποία επίσης είναι και η καλύτερα διατηρημένη, του Νεφεριρκαρέ, και του Σαχουρέ. Οι περισσότερες από τις πυραμίδες στο Αμπουσίρ φτιάχτηκαν με παρόμοιες τεχνικές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias: Το πριν και το μετά της καταστροφής - Δείτε πώς έγινε ο δρόμος που οδηγεί στον Άνω Βόλο

Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη συνέντευξή του - Βεβαίως και είμαι αριστερός, εννοείται ότι θα πάω στρατό, είναι τιμή μου

Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης