Θέατρο Βρετάνια: «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» επιστρέφει στη σκηνή του

Θέατρο Βρετάνια: «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» επιστρέφει στη σκηνή του

Πρωταγωνιστεί ο Άκης Σακελλαρίου - Πότε θα γίνει η πρεμιέρα

Akis_Sakellariou
«Δε διαβάζουμε ή γράφουμε ποίηση για να δείξουμε εκκεντρικοί! Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και το ανθρώπινο γένος ξεχειλίζει από πάθος! Η ιατρική, η νομική, η διοίκηση επιχειρήσεων – ναι, αυτά είναι σεβαστά επαγγέλματα, απαραίτητα για να συνεχίζεται η ζωή… Η ποίηση, όμως, ο ρομαντισμός, η ομορφιά, ο έρωτας! –αυτά είναι που μας κρατάνε στη ζωή»: Τα παραπάνω σοφά λόγια ανήκουν Τζον Κήτινγκ, τον καθηγητή και πρωταγωνιστή του δημοφιλούς έργου του Τομ Σούλμαν «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών», που έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία και ανεβαίνει, για δεύτερη χρονιά φέτος, από τις 4 Οκτωβρίου, στο θέατρο Βρετάνια.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης τον ρόλο του καθηγητή ερμηνεύει ο Άκης Σακελλαρίου ενώ παίζουν επίσης οι Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Πάνος Κλάδης, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη και Λυδία Στέφου.

Δεκαετία του ’60, ο καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.
Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κλείσιμο
Τετάρτη  19:00
Πέμπτη   21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 19:15

Προπώληση εισιτηρίων

Ειδήσεις σήμερα

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης