Ο Γούντι Άλεν στο Δημήτρη Δανίκα: «Μοναδικό νόημα ζωής το κορίτσι»

Ο Γούντι Άλεν στο Δημήτρη Δανίκα: «Μοναδικό νόημα ζωής το κορίτσι»

Τι είπε ο 88χρονος Άλεν στον δημοσιογράφο του protothema.gr για την τελευταία του ταινία «Γυρίσματα της τύχης », που βρίσκεται στην Αθήνα

woody_allen_xr
Είναι 88. Είναι ακμαίος. Είναι ακαταπόνητος. Είναι δραστήριος και ενεργός. Και είναι τυχερός. A Lucky man. Όπως έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του «ήμουν και είμαι τυχερός. Με εξαιρετικούς γονείς. Με μια εξαιρετική σύζυγο» (εννοεί την θετή κόρη του, από την Κορέα, την Σουν Γι Πρεβέν, την τρίτη και τελευταία κατά σειρά). «Τυχερός με παραγωγούς που πληρώνουν για τις ταινίες μου». Και «τυχερός επειδή δεν έχω επισκεφθεί κανένα νοσοκομείο». Χτύπα ξύλο. Να τα χιλιάσει.

Όλα, τα πάντα κρίνονται και καθορίζονται από την τύχη. Δηλαδή τον συγχρονισμό. Αυτό και το κρίσιμο σημείο της τελευταίας, πεντηκοστής, ταινίας του «Γυρίσματα της τύχης» (Coup de Chances) που γυρίστηκε στο Παρίσι, εξ ολοκλήρου στα Γαλλικά.
Official Trailer - Coup De Chance - Woody Allen Movie

Κλείσιμο
Ο Γούντι λοιπόν, κατάφθασε στην Αθήνα και κατέλυσε στη «Μεγάλη Βρετάνια» στο πλαίσιο της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας του. Για δύο λόγους: Τόσο για την αβάν πρεμιέρα της ταινίας του όσο και για τη συναυλία με την μπάντα του που δίνει απόψε στο Ηρώδειο, παίζοντας ο ίδιος το αγαπημένο του κλαρινέτο με κομμάτια τζαζ.

Η αβάν πρεμιέρα έγινε χτες βράδυ στην Αίγλη όπου, αυτός ο 88χρονος εμφανίστηκε και χαιρέτησε τα «πλήθη» για ένα τρίλεπτο. Στη συνέχεια έδωσε «άπειρες» συνεντεύξεις. Γεγονός που δεν έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Προφανώς αποφάσισε να αλλάξει την προσωπική ατζέντα του και να ανοιχθεί στους «κοινούς θνητούς».
woody_allen_in__1_

Ακολουθεί η συζήτησή μας με τον Γούντι Άλεν:

-Ποιο το νόημα της ζωής;

«Κανένα νόημα».

-Τίποτα;

«Μόνο το κορίτσι» (Get the girl).

Στην τελευταία του, λοιπόν, ταινία που θα προβάλλεται από 28 Σεπτεμβρίου, τα πρόσωπα είναι τρία. Η πανέμορφη Φανί (Λου ντε Λαάζ), ο πάμπλουτος σύζυγός της Ζαν (Μελβίλ Πουπό), αδιευκρίνιστων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ο συγγραφέας Αλαίν (Νιλς Σναιντέρ) παλιός συμμαθητής της Φανί που τον συναντάει τυχαία και που στη συνέχεια η φιλία εξελίσσεται ραγδαία σε ερωτικό πάθος, δηλαδή στην απιστία.
woody_allen_in__2_

Από εκεί και πέρα η κατάσταση εκτροχιάζεται από την συνήθη καθημερινότητα. Ο σύζυγος αρχίζει να υποψιάζεται πως κάτι τρέχει. Κάποιος ιδιωτικός ερευνητής (ντετέκτιβ) προσκομίζει ατράνταχτα στοιχεία. Και ο απατημένος σύζυγος αρχίζει να σκέφτεται ποιες επιλογές έχει μπροστά του. Πάντως έτσι κι αλλιώς η Φανί γι αυτόν είναι η γυναίκα-τρόπαιο. Να την χάσει αποκλείεται!

Το τρίγωνο εντελώς Γούντι Αλεν. Παραπέμπει στο «Match Point».

«Από τις καλύτερες ταινίες που έκανα» μου λέει.

-Και το «Απιστίες και αμαρτίες»;
woody_allen_in__3_

«Και αυτό».

-Εχετε δει ελληνικές ταινίες;

Το σκέφτεται και μετά από κλάσματα δευτερολέπτου απαντάει

«Φυσικά το «Ζ».

-Μα αυτό είναι γαλλικής παραγωγής

«Ναι αλλά ο σκηνοθέτης είναι Ελληνας» (εννοεί τον Κώστα Γαβρά).

-Εχετε δει κάποια ταινία του Αγγελόπουλου;
woody_allen_in__4_

«Ποιος είναι αυτός; Όχι δεν έχω δει».

-Του Λάνθιμου;

«Πώς τον είπες;»

-Yorgos Lanthimos.

«Καλύτερα να μου πεις ένα τίτλο».

-Το «Favoυrite» («η ευνοούμενη», η ταινία που εξασφάλισε πολλές υποψηφιότητες Οσκαρ και που χάρισε στην Ολίβια Κόλμαν Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου).

«Όχι δεν το ξέρω».

-Και γιατί δεν γυρίσατε ταινία στην Ελλάδα;

«Δεν προέκυψε σχετική ιδέα. Όπως άλλωστε δεν έχω γυρίσει ταινίες στη Γερμανία, την Αυστρία, Σουηδία και αλλού».

Μερικές «στιγμές» από τη προσωπική συνέντευξη που μου παραχώρησε σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι στη «Μεγάλη Βρετάνια». Με την αυστηρή υπόδειξη των ανθρώπων που τον συνοδεύουν πως «απαγορεύονται ερωτήσεις πολιτικές, σεξουαλικής φύσεως, προσωπικές και για το «Metoo». Αν επιχειρήσεις να παραβιάσεις αυτή τη «συμβουλή» η συνέντευξη διακόπτεται αμέσως.

Το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης θα δημοσιευτεί στο Κυριακάτικο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πλησίον της ημερομηνίας εξόδου της ταινίας.

Α ,και κάτι άλλο. Κάποιος είπε «μπορεί να είναι η τελευταία φορά που τον βλέπουμε». Μα τι λες! Εδώ ο τύπος ανακοίνωσε ήδη την πρόθεσή του, να γυρίσει και μια ακόμα ταινία στη Νέα Υόρκη! Ο Γούντι θα μας θάψει! Χτύπα ξύλο!


Ειδήσεις σήμερα

Μαρόκο: Εικόνες σοκ από τον σεισμό των 6,8 R με τους 820 νεκρούς - Δείτε βίντεο

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες - Έχουν «πνιγεί» Τρίκαλα και Καρδίτσα

Ραφήνα: Πώς έγινε η επακούμβηση των δύο πλοίων όταν έμπλεξαν οι άγκυρες με την προπέλα στο λιμάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης