Τζο Νέσμπο: Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα

Τζο Νέσμπο: Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα

Θα συναντηθεί με τους Έλληνες αναγνώστες του και θα μιλήσει για τα βιβλία του και τη συναρπαστική ζωή του

Jo_Nesbo
Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο «πατέρας» του θρυλικού ντεντέκτβ Χάρι Χόλε, ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας Τζο Νέσμπο, θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους φανατικούς Έλληνες αναγνώστες του. Στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, θα βρίσκεται στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συνομιλήσει με τον ομότεχνό του Δημήτρη Σίμο για την αστυνομική λογοτεχνία και τα βιβλία του, για την περιπέτεια της γραφής, και κυρίως για τη Ματωμένη σελήνη, τη 13η υπόθεση του διάσημου επιθεωρητή Χάρι Χόλε, ενώ θα μας αποκαλύψει και τα σχέδιά του για το μέλλον. Μαζί τους εκτελώντας χρέη διαδοχικής διερμηνείας και συμμετέχοντας στην κουβέντα η μεταφράστρια αρκετών έργων του και ποιήτρια Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

Ποδοσφαιριστής, οικονομικός αναλυτής, ροκ σταρ. Ο Τζο Νέσμπο παράτησε πολλές καριέρες προτού βρει την πραγματική του κλίση: να γράφει για τα μοναδικά πράγματα που, όπως λέει, αξίζει να γράφει κανείς: το έγκλημα και την αγάπη.

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Χόλε: Οι κατσαρίδες (1998), Ο κοκκινολαίμης (2000), Νέμεσις (2002), Το αστέρι του διαβόλου (2003), Ο λυτρωτής (2005), Ο χιονάνθρωπος (2007), Η λεοπάρδαλη (2009), Ο φαντομάς (2011), Αστυνομία (2013), Η δίψα (2017), Μαχαίρι (2019), Ματωμένη σελήνη (2022).

Κλείσιμο
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: «Θα έχουμε πνιγμούς, είναι δεκάδες οι εγκλωβισμένοι» - Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Παλαμά

Attica Group: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος μετά τη δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon

Χαλκιδική: Χειροπέδες σε 45χρονο «Θεματοφύλακα του Συντάγματος» που έκανε... περιπολίες με αστυνομικό φάρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης