51ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του 'Αρεως

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του 'Αρεως

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

festival_vivliou_pedion_arews
Με τη συμμετοχή 210 εκδοτών, 275 περίπτερα και 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διαδραστικά εκπαιδευτικά ανοίγει τις πύλες του το φετινό, 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως, από την 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, αναγνωρισμένο, πλέον, ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου, πραγματοποιεί το 2023 μία μεγάλη επιστροφή. Το σύνολο, σχεδόν, της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής παρουσιάζεται στο Πεδίον του Άρεως, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του Πάρκου. 

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου έχει τίτλο «Γυναίκα - πολυσύνθετο ανάγνωσμα» και είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα.
Στον αναμορφωμένο και ιστορικό -για το βιβλίο- χώρο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο, πολιτιστικό γεγονός. Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με την Ελένη Δήμου, το Marios Strofalis Quartet & την Ειρήνη Τουμπάκη, την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, παιδική θεατρική παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων» από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Νικόλα Τζιβελέκη», εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, διημερίδα πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών κ.α.

Κλείσιμο
Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, Γιώργου Ρόρρη.

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανικό Μουσείο: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» φωνάζουν Νιγηρία και Κίνα - Η στάση της Ελλάδας

Τι συμβαίνει στον Βόλο; Μπέος κατά Προϊσταμένης Μνημείων - «Τόφαλος, τρώει 7 σοκολατάκια την ώρα, δεν χωράει από την πόρτα»

Μάργκοτ Ρόμπι: Μετά τη Φολέγανδρο επισκέφτηκε τη Σίφνο με τον σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης