Athens Film Office: Κάλεσμα σε σεναριογράφους για το Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl»

Athens Film Office: Κάλεσμα σε σεναριογράφους για το Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl»

Σημαντικοί επαγγελματίες του κλάδου θα καθοδηγήσουν 10 σεναριογράφους στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα – Στόχος το άνοιγμα της Αθήνας σε διεθνείς κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

owl_a
Πρόσκληση  για συμμετοχή στο Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου «The Owl» απευθύνει σε Έλληνες και ξένους σεναριογράφους, το Athens Film Office του δήμου Αθηναίων, με στόχο την προσέλκυση παραγωγών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που θα γυριστούν στην Αθήνα. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο workshop, που διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά γίνονται δεκτές έως τις 20 Αυγούστου 2023.

Οι δέκα σεναριογράφοι που θα επιλεγούν -πέντε εκ των οποίων θα έχουν γράψει κινηματογραφικό σενάριο και οι άλλοι πέντε τηλεοπτικό- θα βρεθούν στην Αθήνα από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου, όπου και θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίων. Εκεί, θα έχουν καθοδήγηση από σημαντικούς παραγωγούς, σεναριογράφους, ειδικούς ανάπτυξης έργων και ατζέντηδες.

Επικεφαλής του εργαστηρίου θα είναι ο καθηγητής Scott Myers, συγγραφέας του βιβλίου «The Protagonists' Journey», καθηγητής σεναρίου και καταξιωμένος σεναριογράφος, που έχει γράψει πάνω από 30 πρότζεκτ για μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ και τηλεοπτικά δίκτυα.

«Στρατηγικής σημασίας οι σεναριογράφοι»

Ήδη από πέρυσι, το Athens Film Office, παράλληλα με τις παραγωγές που γυρίζονται στην Αθήνα, αποφάσισε να στραφεί στους σεναριογράφους. «Είναι στρατηγικής σημασίας δημιουργοί, γιατί από αυτούς προέρχεται η πρώτη ύλη» λέει στο protothema.gr η υπεύθυνη του «The Owl» Χριστίνα Μητροπούλου.

Σεναριογράφος η ίδια και εμπνεύστρια του συγκεκριμένου workshop, η κυρία Μητροπούλου επισημαίνει ότι «αν μια σειρά ή μία ταινία είναι γραμμένη να γυριστεί στην Αθήνα, τότε μάλλον και πλην εξαιρέσεων, θα γυριστεί στην Αθήνα».

Άλλωστε ο τόπος του γυρίσματος αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις επιλογής. «Στις αιτήσεις για το “Owl” ζητάμε ως προϋπόθεση να μας αποσαφηνιστεί το σκεπτικό του δημιουργού για το πώς το σενάριό του μπορεί να γυριστεί στην ελληνική πρωτεύουσα», αναφέρει.


CHRISTINA_MITROPOULOU_0438_4x5
Η Χριστίνα Μητροπούλου, σεναριογράφος και υπεύθυνη του «The Owl»


«Θέλουμε ελληνικές συμμετοχές»

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2022 και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η επιτροπή επέλεξε 5 σενάρια κινηματογραφικών ταινιών και 5 τηλεοπτικών σειρών  μέσα από πάνω από 100 προτάσεις. Κάποια απ’ αυτά βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με εταιρείες παραγωγής για να υλοποιηθούν.

Κλείσιμο
Οι διοργανωτές δίνουν μεγάλη έμφαση και στις ελληνικές συμμετοχές. Τουλάχιστον δύο από τους σεναριογράφους που θα επιλεγούν για το «Τhe Owl», θα είναι Έλληνες δημιουργοί.

Η Χριστίνα Μητροπούλου, που είναι μέλος της Ακαδημίας των International Emmys και της κριτικής επιτροπής των διάσημων τηλεοπτικών βραβείων για το 2023 επιμένει ιδιαίτερα στην παρουσία Ελλήνων στο σεμινάριο. «Εμείς θέλουμε Έλληνες σεναριογράφους και ελληνικές ιστορίες! Στόχος μας είναι τουλάχιστον 2 ή 3 από τους 10 δημιουργούς που θα επιλεχθούν να είναι ελληνικές συμμετοχές», υπογραμμίζει. «Το σεμινάριο είναι αγγλόφωνο, όμως αυτό δεν αφορά και στη γλώσσα των γυρισμάτων του τελικού προϊόντος», προσθέτει.

Η ίδια πιστεύει ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολύ καλοί σεναριογράφοι. «Οι Έλληνες δημιουργοί έχουν πρωτότυπες ιδέες, πνεύμα, ιδιαίτερη γραφή, χιούμορ. Μακάρι να μπορέσει το “Owl” να δώσει τα εφόδια σε όσο περισσότερους γίνεται, ώστε να φέρουν τη δουλειά τους σε σημείο σοβαρών συζητήσεων με ατζέντηδες και παραγωγούς», δηλώνει εμφατικά.


Πώς γίνεται η αίτηση συμμετοχής


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γράψει τουλάχιστον το σενάριο μίας ταινίας ή επεισοδίων τηλεοπτικής σειράς και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου, που μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα.

Μια επιτροπή διεθνών επαγγελματιών του κλάδου θα επιλέξει τους σεναριογράφους που θα συμμετάσχουν. Τα μέλη της επιτροπής θα συνεκτιμήσουν το ιστορικό των συγγραφέων, τη συνολική ποιότητα του σεναρίου, την πρωτοτυπία, το στυλ γραφής, την εμπορευσιμότητα και τη δυνατότητα υλοποίησης και παραγωγής της ιδέας.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στον ιστότοπο theowl.afo.events και μέσω του Coverfly έως τις 20 Αυγούστου 2023. Η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν για τους επιτυχόντες.

owl1
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην Αθήνα


Το workshop θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να προσφέρουν ένα ολιστικό πρόγραμμα στους συμμετέχοντες σεναριογράφους.

«Ο στόχος του σεμιναρίου είναι διττός. Αφενός να προσφέρει στους συμμετέχοντες σεναριογράφους - μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνελ ομιλητών, masterclasses, συναντήσεις με καθηγητές, μέντορες τους κλάδου, και δικτύωση - τα κατάλληλα εργαλεία για να βελτιώσουν το σενάριό τους και την καριέρα τους. Αφετέρου να προσελκύσει περισσότερες παραγωγές στην Αθήνα», σύμφωνα με τη Χριστίνα Μητροπούλου. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα «Owl Industry Days», μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με παρουσιάσεις, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με εκπροσώπους στούντιο, παραγωγούς, ατζέντηδες, και τηλεοπτικούς φορείς.


Το πρόγραμμα του Workshop

Μετά τη διαδικασία της επιλογής, ακολουθεί η πρώτη φάση του Workshop, το διάστημα 7-10 Νοεμβρίου 2023. Οι σεναριογράφοι θα μετέχουν στο τετραήμερο εργαστήριο, που θα γίνει στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus. Εκεί θα συζητήσουν τα σενάριά τους και θα παρακολουθήσουν μια σειρά από masterclass και πάνελ.


Στο εργαστήριο θα υπάρξει προσωπική καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Πέραν του επικεφαλής Scott Myers, μερικά από τα ονόματα που θα έρθουν στην Αθήνα για το σεμινάριο είναι ο σύμβουλος ανάπτυξης σεναρίου για το CBS Dave Clarke, ο Marc Lorber που έχει θητεύσει στη Lionsgate, η παραγωγός των «Yes Studios» που δημιούργησε την τεράστια επιτυχία «Fauda» Danna Stern, η ατζέντης της διεθνούς φήμης εταιρείας Creative Artists Agency (CAA) Lindsay Bender και η σεναριογράφος και showrunner Marianne Wendt.


owl3
Στιγμιότυπο από την πρώτη διοργάνωση που έγινε το 2022



Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στα «Owl Industry Days 2024»

Στη δεύτερη φάση του «Τhe Owl», τον Φεβρουάριο του 2024, οι σεναριογράφοι θα λάβουν εξ’ αποστάσεως πρόσθετη καθοδήγηση και θα έχουν ομαδικές συζητήσεις με τους συναδέλφους τους.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των «Owl Industry Days 2024», όπου οι σεναριογράφοι θα πραγματοποιήσουν τη τελική συνεδρία με τους μέντορές τους. Μάλιστα, από φέτος και για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους μπροστά σε μια ομάδα επαγγελματιών του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το theowl.afo.events ή στείλετε e-mail στο er@athensfilmoffice.com



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης