Ράντι Μάισνερ: Πέθανε σε ηλικία 77 ετών το ιδρυτικό μέλος των Eagles

Ράντι Μάισνερ: Πέθανε σε ηλικία 77 ετών το ιδρυτικό μέλος των Eagles

Ο θρυλικός μπασίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Collage_Maker-29-Jul-2023-12-17-AM-8426
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών το ιδρυτικό μέλος της Eagles, Ράντι Μάισνερ (Randy Meisner). Ο Αμερικανός θρυλικός μπασίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες λόγω επιπλοκών από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Ο Μάισνερ βοήθησε στο σχηματισμό του συγκροτήματος το 1971 και ήταν ο αρχικός μπασίστας, ενώ το «Take It To The Limit», το οποίο έγραψε ο ίδιος, είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια στα οποία «δάνεισε» τη φωνή του.

The Eagles - Take It To The Limit - (Live at the capital center 1977)


Κλείσιμο
Έγραψε και ερμήνευσε και τα τργούδια "Try and Love Again", "Is It True?", "Take the Devil, και "Tryin", μαζί με τους Ντον Χένλεϊ, Γκλεν Φρέι και Μπέρνι Λίντον.

Ο Μάισνερ συμμετείχε στα πρώτα πέντε άλμπουμ του συγκροτήματος: Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights και Hotel California.

Ο Μάισνερ αποχώρησε από το συγκρότημα το 1977 λόγω «εξάντλησης», ενώ επανενώθηκε για μια νύχτα μόνο το 1998 για να ερμηνεύσει τα «Take It Easy» και «Hotel California» για τον εορτασμό της ένταξής τους στο Rock and Roll Hall of Fame - μια ιστορική στιγμή στην οποία έπαιξαν μαζί και τα επτά μέλη.

Eagles perform "Hotel California" at the 1998 Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony


Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη (27/7) στον επίσημο ιστότοπο των Eagles, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως «αναπόσπαστο» κομμάτι της επιτυχίας τους.

Η ανακοίνωση των Eagles

Οι Eagles με θλίψη αναφέρουν ότι το ιδρυτικό τους μέλος, ο μπασίστας και τραγουδιστής, Randy Meisner, πέθανε χθες το βράδυ (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες σε ηλικία 77 ετών, λόγω επιπλοκών από τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).




Οι Eagles - ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία - έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Μηταράκη γιατί πήγε διακοπές ενώ ο τόπος καιγόταν

Γιώργος Πατούλης για το ζεϊμπέκικο: Ζητώ συγγνώμη, ήταν μία κακιά στιγμή

Coldpay: Διπλό «sold out» στo Ολυμπιακό Στάδιο, ξεπούλησαν ακόμα και τα εισιτήρια των €995
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης