Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Παρουσιάζεται μια σύγχρονη εκδοχή του «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Παρουσιάζεται μια σύγχρονη εκδοχή του «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή

Απόψε και αύριο σε σκηνοθεσία  Σαράντου Γεώργιου Ζερβουλάκου

Filoktitis_-_Mikri_Epidayros
Βασισμένη στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή είναι η ομώνυμη παράσταση που παρουσιάζεται στις 28 και 29 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Το κείμενο είναι του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Οικονόμου ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος.

Πρόκειται για μια ακόμα σύγχρονη ανάγνωση αρχαίου δράματος, που μεταφέρεται στη σκηνή από έναν ανερχόμενο σκηνοθέτη, στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Στο έργο του Χρήστου Οικονόμου, ο Φιλοκτήτης είναι ηγετικό στέλεχος μιας ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης. Έπειτα από μια αποτυχημένη επίθεση, που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μια νεαρή γυναίκα, εγκαταλείπει την οργάνωση και βρίσκει καταφύγιο σ’ έναν τόπο αυτοεξορίας. Οι ενοχές για το θανάσιμο σφάλμα του, τον σημαδεύουν σωματικά και ψυχικά: έχει γεράσει πρόωρα, υποφέρει από μια ανοιχτή πληγή στο πόδι, και στις παραισθήσεις του βλέπει το φάντασμα της νεκρής γυναίκας.

Χρόνια αργότερα, δύο νεότερα μέλη της οργάνωσης, η Καμία και ο Πυρ, αναλαμβάνουν να βρουν τον Φιλοκτήτη και να τον πείσουν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η συνάντησή τους θα πάρει τον χαρακτήρα μιας αναμέτρησης που θα αποβεί μοιραία για όλα τα πρόσωπα.

Κλείσιμο
«Η τραγικοκωμική υπόθεση ενός ξεπεσμένου θρυλικού ήρωα που αποφασίζει να ζήσει αποκομμένος από την πολιτεία, επιθυμώντας βαθιά να φύγει από τη ζωή, χωρίς να βρίσκει, ωστόσο, την τόλμη να κάνει το τελευταίο βήμα. Η παράσταση  εξελίσσεται επί σκηνής, ακολουθώντας την τραγωδία του Σοφοκλή αλλά και διαφοροποιούμενη – στη γλώσσα και στη φόρμα – από αυτή, χτίζοντας την πλοκή γύρω από ένα επίκαιρο αλλά και διαχρονικό πολιτικό ζήτημα: εάν και σε ποιο βαθμό κάθε μορφή οργανωμένης κοινωνίας ορίζει την αρχή, το νόημα της ζωής και το τέλος μιας ανθρώπινης ύπαρξης» σημειώνει ο σκηνοθέτης Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Φένια Αποστόλου, Γιώργος Κατσής, Λευτέρης Πολυχρόνης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Ειδήσεις σήμερα

Νέες εικόνες καταστροφής από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Θρίλερ στην Πάτρα με τη δολοφονία της 55χρονης - Στο ίδιο σπίτι είχε βρεθεί σκοτωμένη και η αδερφή της

Πτώση Canadair: Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Μουλά - Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο (βίντεο και φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης