Νίκος Ορφανός: «Θέλω σκηνοθέτες που ν 'αγαπούν τους ηθοποιούς, υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν γι' αυτούς»

Νίκος Ορφανός: «Θέλω σκηνοθέτες που ν 'αγαπούν τους ηθοποιούς, υπάρχουν κάποιοι που αδιαφορούν γι' αυτούς»

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβουλου

XRVMA_ORFANOS
Αναφερθηκε με λεπτομέρειες στην ξεκαρδιστική όπως την χαρακτήρισε κωμωδια του 19ου αιωνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό πριν από 134 χρόνια. Χαρακτηριστικά είπε:

«Η Αθήνα του 1910 ξαναζωντανεύει σε μια παράσταση vintage, σαν δροσερή γρανίτα. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Κώστα Κουντούπη και παράλληλα υπογράφει και τη δραματουργική επεξεργασία. Είπε επίσης ότι ήθελε ένα έργο που να μη θυμίζει  τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα. Αναφέρθηκε στον τρόπο επιλογής των σκηνοθετών από τον ίδιο για τα έργα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, λέγοντας επίσης: «Έχω μπουχτίσει με την θεατρική αποδόμηση».

Τόνισε επίσης ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης ειναι το μόνο που κάνει τόσο μεγάλη περιοδεία. Τέλος με την ιδιότητα του πρώην βουλευτή σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων ότι: «Τα μικρά κόμματα είναι ασπόνδυλα και μικρομάγαζα των αφεντικών τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης