Στέρεο Νόβα: Η συναυλιακή επιστροφή των μάγων του ηλεκτρονικού ήχου στο Release Athens

Στέρεο Νόβα: Η συναυλιακή επιστροφή των μάγων του ηλεκτρονικού ήχου στο Release Athens

Η επιτυχημένη μουσική τους διαδρομή και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν

STEREO_NOVA_1
Ο ενθουσιασμός που επικράτησε στη συναυλία της επανένωσής τους, τον περασμένο Φεβρουάριο, την βραδιά που η Ελευσίνα παρέλαβε τη σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, απέδειξε πως η δυναμική των Στέρεο Νόβα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και σήμερα, τρεις ολόκληρες δεκαετίες μετά την αιφνίδια και σαρωτική εισβολή τους στο εγχώριο μουσικό τοπίο. Γι΄αυτό και η ζωντανή εμφάνισή τους, το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens, αποτελεί ένα από τα πλέον αναμενόμενα μουσικά γεγονότα του φετινού μουσικού καλοκαιριού.

Stereo Nova x Iota Phi - Irida - Official Audio Release


Αναμενόμενο, καθώς το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Β. και του Μιχάλη Δ., έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο ενός από τα πλέον καινοτόμα και επιδραστικά γκρουπ του σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα. Η μουσική τους άνοιξε νέους μουσικούς δρόμους, γοήτευσε και αποτέλεσε τη βάση για τις δημιουργίες πολλών νεότερων καλλιτεχνών.

Κλείσιμο
Όπως καθετί νέο και διαφορετικό έτσι και η μπροστά από την εποχή της μουσική πρόταση των Στέρεο Νόβα συνάντησε εμπόδια και απορρίψεις στο ξεκίνημα της διαδρομής της, κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ήταν όμως τόσο δυνατή και επαναστατική που δεν μπορούσε να μην βρει τον δρόμο προς το κοινό. Το πρώτο άλμπουμ τους, που έφερε το όνομά τους, αποτέλεσε σταθμό για την ελληνική δισκογραφία και σηματοδότησε τη γέννηση ενός φρέσκου μουσικού ρεύματος που έντυνε τον ελληνικό στίχο με ηλεκτρονικά, trip hop και ambient μουσικά στοιχεία και ξεχυνόταν σαν ποτάμι στα πάρτι και τα ψαγμένα μουσικά στέκια.

Μέσα στην ίδια δεκαετία θα κυκλοφορήσουν τέσσερις ακόμη δίσκους τους, τους «Ντισκολάτα», «Ασύρματος Κόσμος», «Τέλσον» και «Βιταμίνα Τεκ», μέσα από τους οποίους θα καθιερωθεί δυναμικά το μουσικό στίγμα τους και θα βγουν εξαιρετικά κομμάτια τα οποία θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία. Οι δε συναυλίες τους, εκείνης της περιόδου, θα αφήσουν εποχή.
Κάπου εκεί, όμως, οι δρόμοι των μελών του γκρουπ θα χωρίσουν και θα χρειαστεί να περιμένουμε σχεδόν είκοσι χρόνια για να ακούσουμε μια νέα, κοινή δουλειά τους, τον «Ουρανό».

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο τους EP, με τίτλο «Ίριδα», στο οποίο συμμετέχει ερμηνευτικά η αξιόλογη τραγουδοποιός, συνθέτρια και παραγωγός Iota Phi, ένα φρέσκο κομμάτι στο οποίο αποτυπώνονται οι νέες μουσικές αναζητήσεις των Στέρεο Νόβα.
Το κομμάτι αυτό θα το παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά, το Σάββατο, στην μεγάλη συναυλία τους στην Πλατεία Νερού μαζί με τους σημαντικότερους μουσικούς σταθμούς της δημιουργικής πορείας τους.

Την ίδια βραδιά θα παίξουν στη σκηνή του Release και οι Leftfield, οι Βρετανοί εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής – χορευτικής σκηνής οι οποίοι καταφθάνουν στην Αθήνα με νέο μουσικό υλικό από το άλμπουμ τους «The Runner» αλλά και οι Marva Von Theo που σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη και τον Τεό Φοινίδη και έχουν έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον με τα live τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:


Σαρώνει το κύμα βίας στο Μεξικό: 6 νεκροί, 12 τραυματίες σε ενέδρα των καρτέλ

Άλκης Καμπανός: «Ελπίζουμε να ησύχασε λίγο η ψυχούλα σου» - Το μήνυμα του ΑΣ Άρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης