Αλεξάντερ Πέιν: Ο διάσημος σκηνοθέτης έρχεται στη Βόρεια Εύβοια

Αλεξάντερ Πέιν: Ο διάσημος σκηνοθέτης έρχεται στη Βόρεια Εύβοια

Θα παρουσιάσει την ταινία του «Μικρόκοσμος» στο πλαίσιο του 2ου Evia Film Festival

Alexander_Pein
Την Ελλάδα θα επισκεφθεί σύντομα ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν ως επίσημoς προσκεκλημένος του 2oυ Evia Film Project, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, στη Βόρεια Εύβοια.

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης γνωστών ταινιών, μεταξύ των οποίων και το «Πλαγίως», η «Nerbraska» και «Οι απόγονοι», λίγο πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας του ταινίας, με τίτλο «The Holdovers» και πρωταγωνιστή τον Πολ Τζιαμάτι, θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της κινηματογραφικής διοργάνωσης την ταινία του «Μικρόκοσμος», μια σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα που σχολιάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του υπερπληθυσμού του πλανήτη.

Mikrokosmos_-_Alexander_Pein


Ο Μικρόκοσμος προτείνει ένα απίθανο σενάριο ως αντίδοτο στην πληθυσμιακή έκρηξη του πλανήτη: τι θα συνέβαινε αν κάποιοι Νορβηγοί επιστήμονες έβρισκαν τρόπο να συρρικνώσουν τις διαστάσεις ενός μέσου ανθρώπου. Ο μάστορας των «μικρών» αφηγήσεων Αλεξάντερ Πέιν επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ζευγαριού - τους ερμηνεύουν ο Ματ Ντέιμον και η Κρίστεν Γουίγκ - που θέλει να ενταχτεί σε μια κοινότητα μικροσκοπικών ανθρώπων, οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν σε μικρές κοινότητες, φιλικές προς το περιβάλλον. Η ταινία διατυπώνει ένα δαιμόνιο σχόλιο για τις ουτοπίες που ονειρεύονται οι κοινοί θνητοί και την καταστροφική πίεση που ασκούν στο περιβάλλον. Ο Μικρόκοσμος τοποθετεί την κλιματική αλλαγή, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα, κάτω από το μικροσκόπιο, εξερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Απόλλων, ο οποίος ανακαινίστηκε πέρυσι από το Φεστιβάλ και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, και μετά το τέλος της ο σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό. Παρών στην προβολή θα είναι και ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο οποίος ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένο» που προβλήθηκε και χειροκροτήθηκε στις Κάννες, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στους κινηματογράφους.

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς βάφτηκε γαλάζια η Κρήτη - Η περιοδεία Μητσοτάκη και οι στόχοι για τη νέα κάλπη

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί» λέει η μητέρα του δίχρονου που βρέθηκε νεκρό

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα για την υγεία της εθελόντριας ερπετολόγου - Πώς σώθηκε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης