Μαρία Κάλλας - Μελίνα Μερκούρη - Μήδεια: Συνταξιδεύουν σε μια θεατρική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Μαρία Κάλλας - Μελίνα Μερκούρη - Μήδεια: Συνταξιδεύουν σε μια θεατρική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Το έργο παρουσιάστηκε με επιτυχία σε παγκόσμια περιοδεία

Treno_sto_Rouf_-_Evelina_Arapidi
Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη και η Μήδεια είναι οι κεντρικές ηρωίδες της αγγλόφωνης παράστασης «Women of Passion, Women of Greece» που επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ, από τις 27 Μαΐου, για δέκα μόνο παραστάσεις, μετά την επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία.

Women of Passion, Women of Greece - Trailer


Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος Μήδεια συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας, τη Μαρία Κάλλας και τη Μελίνα. Οι τρεις τους ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950 με αφετηρία του ταξιδιού την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα.

Κλείσιμο
Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δύναμη της ελληνικής ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση, στη μακρόχρονη πορεία της, παρουσιάστηκε σε Έλληνες και αγγλόφωνους θεατές κάθε ηλικίας από όλα τα μήκη και πλάτη της γης αγγίζοντας βαθιά τις καρδιές όλων και εισπράττοντας ενθουσιώδεις κριτικές για το δυνατό και συγκινητικό κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, την ευαίσθητη και ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και την εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους εμβληματικούς ρόλους της Μήδειας, της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κάθε Σάββατο στις 19:15

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στην Άρτα: Στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος του στο αυτοκίνητο

Οι βασικές τοποθετήσεις των «6» στο ντιμπέιτ, παρασκήνιο, βίντεο, φωτογραφίες

Τουρκικά F-16 - Μενέντεζ: Ο Μπλίνκεν με έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα παρακάμψει το βέτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης