Κινηματογράφος Άστορ: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Σπασμένος Ήχος» που είναι αφιερωμένο στο μπουζούκι

Κινηματογράφος Άστορ: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Σπασμένος Ήχος» που είναι αφιερωμένο στο μπουζούκι

Μια αποτύπωση της ιστορίας του εθνικού μας λαϊκού οργάνου

Spasmenos_ixos_-_tainia
Ένα ταξίδι μνήμης στον ήχο του πιο δημοφιλούς λαϊκού οργάνου, του μπουζουκιού, αποτελεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σπασμένος Ήχος», των των Φοίβου Κοντογιάννη και Ανέστη Μπαρμπάτση, κάνει πρεμιέρα, την Τρίτη 25 Απριλίου, στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας «Άστορ».

ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ | BROKEN SOUND (Greek trailer)

Από τους σκοτεινούς τεκέδες στα χρόνια της παρανομίας στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, από το ρεμπέτικο στο λαϊκό τραγούδι, από το τρίχορδο στο τετράχορδο όργανο, από το περιθώριο στο προσκήνιο, το μπουζούκι κατέχει επάξια την θέση του στην αιωνιότητα.

Κλείσιμο
Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o «Σπασμένος Ήχος» επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ο Φοίβος Κοντογιάννης υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία και ο Ανέστης Μπαρμπάτσης, υπεύθυνος για την ιδέα, την έρευνα, αρχισυνταξία, τη μουσική επιμέλεια, καθώς και την επιλογή και τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και των λοιπών ομιλητών μας οδηγούν σε ένα ταξίδι μνήμης στον ήχο του πιο αγαπητού λαϊκού οργάνου της χώρας ειπωμένο μέσα από τα μάτια μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του μπουζουκιού.

Κομμάτι της οπτικοποιημένης αυτής αφήγησης και παρόντες στο απαιτητικό αυτό πόνημα, αποτελούν σπουδαίοι μουσικοί όπως οι Δημήτρης Βύζας, Γιώργος Δράμαλης, Μανώλης Καραντίνης, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Μωραΐτης, Χρίστος Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαβασιλείου, Κώστας Παπαδόπουλος, Μανώλης Πάππος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Παναγιώτης Στεργίου, Θύμιος Στουραΐτης, Νίκος Τατασόπουλος, Βαγγέλης Τρίγκας και Διαμαντής Χιώτης, οι οποίοι με τα ταξίμια και τις συναρπαστικές αφηγήσεις τους μας ταξιδεύουν μελωδικά στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του μπουζουκιού.

Στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας «Σπασμένος Ήχος, ένα ντοκιμαντέρ για το μπουζούκι» θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ταξίμια του εθνικού λαϊκού μας οργάνου. Οι μουσικές αυτές βραδιές θα ξεκινούν στις 11 μ.μ.

Πρόγραμμα προβολών

Τις Τρίτες 25/4 και 2/5 η ταινία θα κάνει τρεις προβολές την ημέρα : 17.45, 19.30, 21.30
Στην προβολή των 19.30 θα ακολουθήσει Q&Α με τους συντελεστές.


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στο Σουδάν - ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι 8 Έλληνες

Εκλογές 2023: Υποψήφια βουλευτής η Εύη Βατίδου με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Survivor All Star: Όλα όσα έγινα στο πάρτι της ένωσης στον Άγιο Δομίνικο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης