Μια διαφορετική, σύγχρονη «Εκάβη» στο θέατρο «Αργώ»

Μια διαφορετική, σύγχρονη «Εκάβη» στο θέατρο «Αργώ»

Βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη

H_Ekavi_se_ena_elliniko_nisi_-_parastasi
Βασισμένη στην «Εκάβη» του Ευριπίδη είναι η παράσταση «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» που θα ανέβει στις 8 Μαΐου, στο θέατρο «Αργώ», σε δραματουργία και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

Μια γυναίκα, η Εκάβη, κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, με ό,τι της έχει απομείνει, παρακολουθεί τηλεόραση. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μνήμες και φωνές ξυπνούν, πρόσωπα εμφανίζονται και συνομιλούν μαζί της. Κάθε συνάντηση είναι μια ακόμη προσπάθεια να τακτοποιήσει τον κόσμο της. Μέχρι που όλο το κατασκευασμένο περιβάλλον της ζωής της αποδομείται. Η λύση στις συμφορές της θα έρθει από μια εκδίκηση ή από μια φυγή;

To 1998, η Margarita Borja, Ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την «Εκάβη» του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της «Εκάβης» του Ευριπίδη. Ένα κείμενο που μιλάει ακόμα και σήμερα, για όσα μας απασχολούν, μας θυμώνουν, μας συγκινούν και μας προβληματίζουν.

Στην παράσταση προβάλλονται αποσπάσματα από την παράσταση της Margarita Borja κι ακούγονται αποσπάσματα από το κείμενό της ενώ ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ντέπυ Πάγκα, Ναταλί Τσάβεζ και Αποστόλης Ψαρρός.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κλείσιμο
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης