Θέατρο 104: Ανεβάζει το «Nostalgia Generation», μια παράσταση φτιαγμένη από τις αναμνήσεις των 40άρηδων

Θέατρο 104: Ανεβάζει το «Nostalgia Generation», μια παράσταση φτιαγμένη από τις αναμνήσεις των 40άρηδων

Με τραγούδια που αγαπάμε να μισούμε, με αστείες μόδες που όλοι υιοθετήσαμε, με γλυκόπικρα συναισθήματα, άφθονο γέλιο και καλεσμένους-έκπληξη

nostalgia_
Πόσο απέχουν τα επικά ταξίδια με το πλοίο «Ροδάνθη» από τον Covid19, ο Κώστας Τουρνάς από τη Billie Eilish, η φάση από τον φασαίο και ο «Τιτανικός» από τους σύγχρονους τυφώνες με ονοματεπώνυμο; Τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν μία παρέα 40άρηδων στην παράσταση «Nostalgia Generation» που θα κάνει πρεμιέρα 5 Μαΐου, στο Θέατρο 104, στον Κεραμεικό.

«Δεν είναι ακριβώς παράσταση. Δεν είναι ακριβώς θέατρο. Δεν είναι ακριβώς περφόρμανς. Δεν είναι ακριβώς συναυλία. Είναι μάλλον ένα reunion. Μια σκανδαλώδη άνοιξη του 2023, στο απόλυτο παρόν, συναντιόμαστε να ξεκαθαρίσουμε την αποθήκη της προσωπικής και κοινωνικής μας μνήμης, να σατυρίσουμε το σύνδρομο της νοσταλγίας που μας πιάνει μπροστά σε ένα φόρεμα με παγιέτες, ένα view master κι ένα τραγούδι ελληνικού ροκ των 90ς, να (ξανα)μάθουμε να μιλάμε “σωστά”, να γελάσουμε με την πρόωρη κρίση ηλικίας και να σας αφιερώσουμε ένα βράδυ χαοτικό με τραγούδια, σειρές, βίντεο κλιπ και…πένθος. Σε όποια γενιά κι αν ανήκετε είστε ευπρόσδεκτ@ να γελάσετε μαζί μας, να τραγουδήσουμε παρέα τα τραγούδια εκείνα που θέλετε να μείνουν στην ιστορία αλλά κι αυτά που θέλετε να εξαφανιστούν από την παγκόσμια playlist. Φτάνει με τη νοσταλγία. Ας πιούμε σε αυτό. Δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται» εξηγεί η Βάσια Ατταριάν που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Τελικά, τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία; Τα ράσα κάνουν τον παπά; Μπορεί το ChatGPT να γράψει τα κείμενα της Βιρτζίνια Γουλφ και του Σάλιντζερ; Η νοσταλγία θα νικήσει την κατάθλιψη; 

Ως άλλοι απόγονοι των πρωταγωνιστών της «Οικογένειας Τενενμπάουμ» του Wes Anderson, οι ήρωες αυτής της ιδιότυπης παράστασης, πάσχουν από το ίδιο αφόρητο και εθιστικό συναίσθημα της νοσταλγίας. Κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, μπαίνουν στην αποθήκη και ανάμεσα σε σακούλες σκουπιδιών, τηλεοράσεις, CD και κασέτες χορεύουν, τραγουδάνε, πίνουν στο μπαρ, γυρίζουν βίντεο κλιπ και προσπαθούν να προσαρμοστούν στο καινούριο. 

Κλείσιμο
Ένα τρίωρο πάρτι, με τραγούδια που αγαπάμε να μισούμε, με αστείες μόδες που όλοι υιοθετήσαμε, με γλυκόπικρα συναισθήματα, άφθονο γέλιο και guests-έκπληξη, αφιερωμένο στις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές. 

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, Μυρτώ Μακρίδη, Προμηθέας Nerattini-Δοκιμάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Σεραφείμ Ράδης, Δημήτρης Τάσαινας, Μαρία Φιλίνη και Κατερίνα Μαυρογεώργη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού έως την Κυριακή του Πάσχα από Meteo και ΕΜΥ

Βουλή: Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημάδι της πετονιάς στον λαιμό του 15χρονου στο Αρσάκειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης