Λουκιανός Κηλαηδόνης: Κυκλοφορεί ο δίσκος - φόρος τιμής στα αγαπημένα τραγούδια του

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Κυκλοφορεί ο δίσκος - φόρος τιμής στα αγαπημένα τραγούδια του

Ποιοι γνωστοί ερμηνευτές συμμετέχουν

Kilaidonis_album
Οι καλλιτέχνες έχουν το «προνόμιο» να ζουν για πάντα μέσα από τα έργα που αφήνουν πίσω τους φεύγοντας. Όταν μάλιστα μιλάμε για έναν καλλιτέχνη όπως ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο φωτεινά κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας, η «αθανασία» είναι αυτονόητη.

Μία ακόμη απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί και το νέο άλμπουμ με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», που μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για μια δισκογραφική δουλειά φόρο – τιμής στον αγαπημένο τραγουδοποιό, τον διαχρονικό «Φτωχό και μόνο καουμπόι», και ταυτόχρονα μια υπενθύμιση πως τα τραγούδια του, συνεχίζουν να τραγουδιούνται και να εμπνέουν, επτά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η ιστορία του δίσκου ξεκίνησε χρόνια πριν, όταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος έγραψε το ομότιτλο τραγούδι αφιερώνοντας το στον μικρό μεγάλο του μουσικό ήρωα. Ο Λουκιανός το πρόλαβε, το χάρηκε, πήρε τηλέφωνο τον Χρήστο και του έκλεισε το μάτι. Πέρασε καιρός, μέχρι το πανδημικό έτος 2021 όταν ο Μανώλης Φάμελλος συναντήθηκε με την Μαρία Κηλαηδόνη και χωρίς να το καταλάβει, υπό την Λουκιανική επήρεια κι αυτός, άρχισε να ανακατεύει ξανά το μείγμα των τραγουδιών του που έβραζε μέσα του, μένοντας πιστός, όμως, στα ίδια υλικά και ηχοχρώματα του αντισυμβατικού, αδέσμευτου μεθοδικού αλλά και πολυμήχανου καουμπόυ των Αθηνών.

Μετά την ζωντανή παρουσίασή του το ξεχωριστό αυτό μουσικό αφιέρωμα περνά και στην ελληνική δισκογραφία με τις ερμηνευτικές συμμετοχές δημοφιλών εκπρόσωπων του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσά τους οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μαρία Κηλαηδόνη, Γιάννης Κότσιρας, Μάρκος Κούμαρης, Locomondo, Νίνα Μαζάνη, Ρένα Μόρφη, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Νατάσσα Μποφίλιου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ρεβάνς, Μανώλης Φάμελλος, Γιώργης Χριστοδούλου και Gadjo Dillo οι οποίοι ερμηνεύουν το «Πάρτυ», τα «Κάπου Την Έχουμε Πατήσει», «Μη Χτυπάς Σ’ Ένα Σπίτι Κλειστό », «Τα Θερινά Σινεμά», «Το Ματς», «Θα Κάτσω Σπίτι», «Ο Μικρός Ήρως» και άλλες αγαπημένες επιτυχίες του Λουκιανού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης