Συναυλία: Μια μουσική διαδρομή «Από τον Μπαχ στους ρεμπέτες του Πειραιά» στο Jazzét Music Hall

Συναυλία: Μια μουσική διαδρομή «Από τον Μπαχ στους ρεμπέτες του Πειραιά» στο Jazzét Music Hall

Με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble

Guitarte_ensemble
Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση διαφορετικών μουσικών διαδρομών αποτελεί η συναυλία που θα δώσει το Guitarte ensemble, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στο Jazzét Music Hall (Καραϊσκάκη 99-101, 12461 Χαϊδάρι, Αθήνα). «Από τον Μπαχ στους ρεμπέτες του Πειραιά» είναι ο τίτλος της μουσικής αυτής βραδιάς του κιθαριστικού συνόλου των Νίκου Χατζηελευθερίου, Χρήστου Φάκλαρη, Μαρίας Παπαμιχαήλ και Αλέξανδρου Καζάζη, που δεν σταματά να ερευνά και να δημιουργεί, να μιλά για τη δύναμη της μουσικής, τους δρόμους που την ενώνουν, ακόμα και γι’ αυτά που την κάνουν διαφορετική, αλλά πάντα κλασική και αιώνια.

Πάντρεμα ήχων, εποχών και πολύ διαφορετικών μουσικών: Από τον πολυφωνικό ήχο του Μπαχ και τα ερωτικά λυρικά Μαδριγάλια, στο αστικό ρεμπέτικο τραγούδι των καιρών μας.
Τα παραπάνω γίνονται εφικτά μόνο όταν έχεις ένα πολυφωνικό, και από τα παλαιότερα, μουσικό όργανο που σμίγει τους πολιτισμούς, δηλαδή την κιθάρα.

Με το μουσικό σύνολο συμπράττει ο τραγουδιστής Δημήτρης Βουτσάς.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τα «12 Μαδριγάλια», έργο για ανδρική φωνή και κιθάρα του Μιχάλη Τρανουδάκη, τους 7 Κανόνες από τη Μουσική προσφορά (Musikalisches Opfer BWV 1079) για 3 ή 4 κιθάρες του Μπαχ καθώς και διασκευές σμυρναίικων και ρεμπέτικων τραγουδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης