Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορηγεί και παρέχει αιγίδα σε δράσεις νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς

Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορηγεί και παρέχει αιγίδα σε δράσεις νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς

Ποιους φορείς αφορά, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού γίνεται η κατάθεση των αιτημάτων

Ypourgeio_Politismou
Δύο προκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχή αιγίδας για δράσεις που αφορούν στον τομέα της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι προσκλήσεις αυτές έχουν στόχο να συμβάλουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και προώθηση δράσεων με έμφαση στην επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε κοινότητες φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να υποβάλουν Προτάσεις επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2023, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Η δεύτερη απευθύνεται σε Μουσεία και Συλλογές Νεότερου Πολιτισμού, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης και παροχής αιγίδας σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2023. Η πρόσκληση δεν καλύπτει αιτήματα για λειτουργικές δαπάνες ή κτιριακές υποδομές και δεν απευθύνεται σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, μέσω του οποίου θα υποβάλουν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2023 την πρότασή τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη ΕΔΩ . 

Αναλυτικά οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος, οι όροι και προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση ή την παροχή αιγίδας έχουν αναρτηθεί και στον κόμβο του ΥΠΠΟΑ αλλά και ΕΔΩ .

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Τι είναι το φαινόμενο της «αρμονικής κατάρρευσης» που προκάλεσε την μεγάλη καταστροφή

Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Η Aστυνομία «αγγίζει» τους ληστές της Rolex - Tα τρία λάθη που τους πρόδωσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης