Πέθανε ο Κύπριος τραγουδιστής της ροκ Νικόλας Φιλήτας

Πέθανε ο Κύπριος τραγουδιστής της ροκ Νικόλας Φιλήτας

Πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς - H είδηση έγινε γνωστή και από το συγκρότημα που ήταν ιδρυτικό μέλος τους Prospectus

Collage_Maker-31-Jan-2023-03_04-AM
Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Prospectus έφυγε ξαφνικά από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Νικόλας Φιλήτας πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς.

Καταγόταν από την κατεχόμενη Μόρφου και έζησε από το 1974 στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική επαγγελματικά από την ηλικία των 13 χρονών και μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Κατά καιρούς συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Διονύσης Τσακνής κ.ά.

Ο καλλιτέχνης βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής στη Βρετανία, ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο έκανε την τελευταία του εμφάνιση σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Λευκωσίας.

Prospectus ft. Νικόλας Φιλήτας - Κιφ [Live @ Κύκλος Μουσική 2022]



Η είδηση έγινε γνωστή και από το συγκρότημα που ήταν ιδρυτικό μέλος Prospectus που με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτισαν τον σύντροφό τους.

Κλείσιμο
“Η αιφνίδια απώλεια σήμερα του Νικόλα Φιλήτα είναι για μας τους PROSPECTUS, τραγικά αναπάντεχη. Το τραγούδι που πάγωσε στα χείλη του, πάγωσε τις καρδιές μας και είμαστε συγκλονισμένοι. Εμείς που μάθαμε να εκφραζόμαστε με τη μουσική, τώρα όρθιοι δίπλα στη μορφή του, βυθιζόμαστε σε ενός πένθιμου τραγουδιού την εκκωφαντική σιγή.

Νικόλα θα είσαι πάντα στη σκηνή μαζί μας.

Εκεί μπροστά που στέκει η συνείδηση μας, που τη χάραξες με την άδολη αγάπη σου“.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η αιφνίδια απώλεια σήμερα του Νικόλα Φιλήτα είναι για μας τους PROSPECTUS, τραγικά αναπάντεχη. Το τραγούδι...

Posted by PROSPECTUS on Monday, January 30, 2023


Η ανάρτηση των Πυξ Λαξ

"Καλε μας φίλε Νικόλα. Καλε μας εσύ άνθρωπε. Μας έβαλες σ ένα αυτοκίνητο σκαραβαίο στην Κύπρο μαζί με τον Λαυρεντη και τον Μανο κι έτσι σε γνωρίσαμε .

Κι απο τότε ήσουν πάντα δίπλα μας.Πάντοτε εκεί όποτε σε χρειαστήκαμε . Να παλεύεις για τα τραγούδια που αγαπάς και να πολεμάς για τη μουσική που αγάπησες πιο πολύ απ όλους μας.

Μακάρι όλοι μας να είχαμε το δικό σου πάθος και το κουράγιο σου αδελφέ μας. Η πιο καλή κι αθώα ψυχή κρυμμένη μέσα σ ένα στεντόρειο σώμα και μια σκληρά ντυμένη μορφή.

Πηγες βιαστικά και ήσυχα να βρεις τους φίλους σου σε κάποια κρυφή γωνία στον ουρανό. Με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο .

Η οδύνη μας μεγάλη κι η συντριβή μας αβάσταχτη. Αβάσταχτη λύπη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας φίλε", έγραψαν στο Facebook οι Πυξ Λαξ.

Καλε μας φίλε Νικόλα. Καλε μας εσύ άνθρωπε. Μας έβαλες σ ένα αυτοκίνητο σκαραβαίο στην Κύπρο μαζί με τον Λαυρεντη και...

Posted by Πυξ Λαξ - Official on Monday, January 30, 2023







Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Τα τρία «πρόσωπα» μέσα στην εβδομάδα - Πότε αναμένονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

Καβάλα: «Μας πείραζε και μας τραβούσε με το κινητό» - Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη νηπιαγωγό


Survivor All Star: Αναγνωστόπουλος και Σαλταφερίδου οι άλλοι δύο «Μπλε» του τάκου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης