Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σε δημοφιλές έργο του Σαίξπηρ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σε δημοφιλές έργο του Σαίξπηρ

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Νάντια Κοντογεώργη

Ναντια-Κοντογεωργη

Βασισμένη στο πασίγνωστο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και στις υπέροχες μελωδίες του Φέλιξ Μέντελσον, είναι η νέα μουσική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Πρόκειται για μια παράσταση η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της Νάντια Κοντογεώργη η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με τους ηθοποιούς Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, Κίμων Κουρή, Λυδία Τζανουδάκη και Στράτο Λύκος που συνοδεύονται από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση, ο Στάθης Σούλης

Η πιο γνωστή μελωδία του Μέντελσον, το Εμβατήριο του γάμου, έχει γραφτεί για το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», την ωδή του Σαίξπηρ στον έρωτα. Νεράιδες, ξωτικά, ένα δάσος γεμάτο εκπλήξεις, δύο ζευγάρια που κυνηγούν και κυνηγιούνται, ένας περιπλανώμενος θίασος, ένας βασιλικός γάμος. Μια θεία συμφωνική μουσική εξιστορεί την υπόθεση, αποτυπώνοντας τον ήχο των φύλλων που θροΐζουν, τα νανουρίσματα των νεράιδων, τα γκαρίσματα του γαϊδάρου, τη μεταμόρφωση, την αλήθεια της στιγμής και την άλλη αλήθεια, της φαντασίας. Οι ηθοποιοί γίνονται τα ομιλούντα όργανα της ορχήστρας, και η χορωδία, η παραμυθένια φωνή του δάσους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης