Ιάκωβος Καμπανέλλης: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στο Εθνικό Θέατρο

Ιάκωβος Καμπανέλλης: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στο Εθνικό Θέατρο

Για το έργο του θα μιλήσουν διακεκριμένοι άνθρωποι του θεάτρου

ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ_ΙΑΚΩΒΟΣ
Βραδιά μνήμης για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη διοργανώνουν, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, στο πλαίσιο «Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη» που ανακήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του σπουδαίου θεατρικό συγγραφέα.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε μία ακούραστη και εξαιρετικά γόνιμη πορεία εξήντα και πλέον χρόνων που καθόρισε την πορεία της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, ανέπτυξε μια ιδιαίτερα σημαντική σχέση με τους δύο φορείς καθώς το Θέατρο Τέχνης υπήρξε ο χώρος που τον ανέδειξε, το θεατρικό του σπίτι, όμως παράλληλα η σχέση του με το Εθνικό Θέατρο υπήρξε καθοριστική και αναπτύχθηκε σε πολλά επίπεδα.

Στην τιμητική αυτή βραδιά άνθρωποι του θεάτρου οι οποίοι είτε συνεργάστηκαν προσωπικά με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, είτε τα έργα του διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική τους πορεία, θα μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες τους με αφορμή παραστάσεις έργων του που ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο και στο Θέατρο Τέχνης και στις οποίες συμμετείχαν.

Εισαγωγική ομιλία θα γίνει από την κόρη του συγγραφέα, Κατερίνα Καμπανέλλη. Στη συζήτηση συμμετέχουν η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Δημήτρης Δεγαΐτης, η Άνδρη Θεοδότου, ο Κωστής Καπελώνης, η Μαρία Κεχαγιόγλου, η Μαρία Κωνσταντάρου, ο Παναγιώτης Μέντης, ο Παντελής Παπαδόπουλος, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μπάμπης Χατζηδάκης, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη.

Κλείσιμο
Επίσης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν και οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσιάζεται φέτος σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης και του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου που θα διατίθενται από τις 20.00 τη μέρα της εκδήλωσης από τα ταμεία του κτηρίου Τσίλλερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένει χωρίς πρόεδρο: Ο Μακάρθι έχασε και την 11η ψηφοφορία

Διάσωση σκυλίτσας παγιδευμένης για μέρες σε απόκρημνα βράχια σε ποταμό της Χιλής - Δείτε βίντεο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης