Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα streaming ταινιών για σχολεία

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα streaming ταινιών για σχολεία

Παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε τουλάχιστον 92 ταινίες

Sxoleio_-_cinema
Μια νέα πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το CINEDU είναι σχεδιασμένο για να συστήσει τον κινηματογράφο ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν κατάλογο τουλάχιστον 92 σύγχρονων ταινιών, ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς παραγωγής, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και animation. Παράλληλα, θα παρέχει πρόσβαση σε πρωτότυπο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για χρήση στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Το CINEDU φιλοδοξεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να εισάγει τον κινηματογράφο στα σχολεία.

Η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ταινίες για προβολή και μελέτη στο πλαίσιο των μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μετά από εγγραφή, ενώ θα παρέχεται αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη με τη μορφή helpdesk. Με στόχο την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, οι ταινίες θα υποτιτλιστούν, ενώ αυτές που απευθύνονται σε νεότερο κοινό, θα μεταγλωττιστούν.

To έργο «Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Περιηγηθείτε στην πλατφόρμα ΕΔΩ

Η πρόσβαση στις ταινίες και στο εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μετά τη σχετική εγγραφή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης