Εμίρ Κουστουρίτσα: Στην Αθήνα ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ποιες ταινίες απέσπασαν τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Στην Αθήνα βρέθηκε ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα μιας και ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού 35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Η αυλαία του έπεσε το βροχερό βράδυ της Τετάρτης με την απονομή των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος οι νικητές των οποίων επιλέχθηκαν από τρεις διαφορετικές επιτροπές.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα τιμήθηκε ως ένα από τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν βραβευτεί στο «Πανόραμα» κατά το παρελθόν ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκε και η δημοφιλέστατη ταινία του «Στον καιρό των τσιγγάνων». Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης στους σκηνοθέτες Τάκη Σπετσιώτη και Δήμο Αβδελιώδη.

H Δήμητρα Χατούπη και ο Νίνος Φενέκ Μικελίδης απονέμουν την τιμητική διάκριση στον Δήμο Αβδελιώδη

Όσον αφορά στις συμμετοχές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Το Βραβείο Ελληνικής Ταινίας, που συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο 1500 ευρώ, από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απονεμήθηκε στην ταινία «Φαντάσματα Της Επανάστασης» του Θάνου Αναστόπουλου.

Το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Βασίλης Μαζωμένος για την ταινία του «Καθαρτήριο», ενώ τα βραβεία Α΄Γυναικείου και Α΄Ανδρικού ρόλου πήγαν στην Ελένη Κοκκίδου και στον Κέβιν Ζανς Άνσονγκ για τις ερμηνείες τους στην ταινία του Σπύρου Ιακωβίδη «Black Stone».

Η Ελένη Κοκκίδου απέσπασε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

Η ταινία «Σ’ ένα ασφαλές μέρος» του Γιουράι Λέροτιτς απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Fipresci) ενώ η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου βράβευσε τον «Πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο» της Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα.

 

 Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπε την αλήθεια» λέει η παιδαγωγός για τον 19χρονο που κατήγγειλε ασέλγεια

Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ - Πού κατευθύνεται τώρα

Δίκη για το Μάτι: Συγκλόνισε ο Αριστείδης Χερουβείμ - «Kάτω από ένα σεντόνι βρήκα μητέρα, αδελφή και ανιψιές»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr