Μάρα Μεϊμαρίδη: Οι μεταφυσικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του νέου της μυθιστορήματος

Μάρα Μεϊμαρίδη: Οι μεταφυσικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του νέου της μυθιστορήματος

Έχει τίτλο «Ραχέλ – Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Απόστολου Παύλου»

meimaridi0
Ποιος ήταν ο Ιησούς; Ποιος ήταν ο Παύλος; Ποιος πράγματι έγραψε τα Ευαγγέλια; Ποια αλήθεια κρύβεται πίσω από τη πιο διάσημη ιστορία που ειπώθηκε ποτέ; Τα παραπάνω μεγαλεπίβολα ερωτήματα, που απασχολούν επί αιώνες την ανθρωπότητα, επιχειρεί να προσεγγίσει η Μάρα Μεϊμαρίδη μέσα από το νέο της μυθιστόρημα, με τίτλο «Ραχέλ – Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Απόστολου Παύλου», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Πρόκειται για μια φανταστική μυθοπλασία με έντονη σύνδεση με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν τη γέννηση και την εδραίωση της χριστιανικής θρησκείας. Μια ιστορία με ζωντανούς χαρακτήρες, έντονη δράση και πλοκή γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, ένα ταξίδι σε όλο σχεδόν τον γνωστό κόσμο μιας σημαντικής περιόδου για την εξέλιξη των μεταφυσικών αναζητήσεων του ανθρώπινου είδους.

Η Ραχέλ, μια νεαρή Εβραιοπούλα γεννιέται στην Κρήτη το έτος 48, επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μεγαλώνει και γαλουχείται από τις πνευματικές Μάγρες που την μυούν στις πολεμικές και θεραπευτικές τέχνες. Ερωτεύεται παθιασμένα, πολεμάει, συνωμοτεί, πουλιέται σαν σκλάβα, δραπετεύει, και είναι αυτόπτης μάρτυρας στη συγγραφή των Ευαγγελίων στη Ρώμη του έτους 75.
 Όλος ο ταραχώδης 1ος αιώνας μ.Χ, ο πιο σημαντικός για την ανθρωπότητα καταγράφεται εδώ, μέσα από τις ζωές αληθινών ιστορικών προσώπων.

«Έχοντας της Κατίνας τα ημερολόγια, αποφάσισα να γράψω για τη ζωή της. Τα βιβλία «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» και «Κατίνα 1922-1925» είδαν το φως και είχαν τεράστια επιτυχία. Τούτο εδώ το βιβλίο της Ραχέλ, θεωρώ, ήρθε να σας φωτίσει. Για μένα ήταν εντυπωσιακό, πόσο αβίαστα έρεε η διήγηση γράφοντάς το. Μήπως τελικά… «εμφανίστηκε»; Θα το αφήσω σε εσένα αγαπητέ αναγνώστη, να το αποφασίσεις» σημειώνει η συγγραφέας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου - Η πρεσβυτέρα είναι το πρόσωπο που «άδειασε» τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Metron Analysis: Στο 10,2 η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου, «νταμπλ σκορ» Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Βιασμός 12χρονης: Ο Μίχος «δίνει» τον «Γιώργο» ως μαστροπό και βιαστή του κοριτσιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης