Διονύσης Σαββόπουλος: «Θέλω να γιορτάσω μαζί σας» εξομολογείται στο κοινό

Διονύσης Σαββόπουλος: «Θέλω να γιορτάσω μαζί σας» εξομολογείται στο κοινό

Πότε θα δώσει τη μεγάλη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ποιοι θα τραγουδήσουν και ποιες θα είναι οι εκπλήξεις του προγράμματος

Savopoulos
«Δεκέμβρης του σαράντα τέσσερα/ με μια μοτοσικλέτα του ΕΛΑΣ/ η μάνα μου ετοιμόγεννη, γυρίζει ο θανατάς/ Να η μαμή, ανασηκώνει το μανίκι/ έτσι γεννήθηκα στην Σαλονίκη...» τραγουδά ο Διονύσης Σαββόπουλος στο ομώνυμο κομμάτι του από τον θρυλικό δίσκο του «Ρεζέρβα», επισημαίνοντας πως η ζωή του και η μουσική ανέκαθεν συνυπήρχαν. Τον τίτλο από το αυτοβιογραφικό αυτό τραγούδι του επέλεξε ο Νιόνιος για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μια μουσική βραδιά ιδιαίτερη καθώς συνοψίζει το σπουδαίο καλλιτεχνικό παρελθόν του κλείνοντας, παράλληλα, το μάτι στο μέλλον.

Λίγες ημέρες μετά τα 78α γενέθλιά του ο τραγουδοποιός που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή θα ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και θα διηγηθεί, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ιστορίες μιας ζωής: «Θα ήθελα να τα γιορτάσω μαζί σας στις 10 του Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη»  εξομολογείται ο ίδιος. 

Αυτή τη φορά, όμως η παρουσίαση των τραγουδιών του θα γίνει μέσα από την σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά δύο αξιόλογων νέων μουσικών που θέλησαν να «μεταφράσουν» τον Σαββόπουλο έτσι όπως οι ίδιοι τον φαντάστηκαν«Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης» εξηγεί ο ίδιος παραδεχόμενος τον ενθουσιασμό του γι’ αυτό το εγχείρημα.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, εξάλλου, τάσσεται διαχρονικά υπέρ του καλλιτεχνικού διαλόγου με τις νεώτερες γενιές. Απολαμβάνει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νέους, να «ρουφά» λίγο από την αθωότητα και τον αστείρευτο ενθουσιασμό τους, να ανακαλύπτει και να στηρίζει νέα ταλέντα, τους καλλιτέχνες δηλαδή εκείνους που έχουν το χάρισμα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως γι΄ αυτή την εορταστική συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέλεξε δύο νέους τραγουδιστές για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του, τον Φώτη Σιώτα και την Κατερίνα Πολέμη.

Κλείσιμο
Μαζί τους επί σκηνής θα βρεθεί η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, που θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης, και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Κάπως έτσι, όλοι μαζί, με εκείνον καθοδηγητή, θα «σκιγραφήσουν» τον ξεχωριστό κι αγαπημένο σαββοπουλικό μουσικό κόσμο. Έναν κόσμο με που τα χωράει όλα: Από τον «Καραγκιόζη» και τη «Συννεφούλα», μέχρι το «Ζεϊμπέκικο» και το «Ντιρλαντά»…!

Το μουσικό αυτό πρόγραμμα παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, τον περασμένο Ιούνιο, στις παλιές φυλακές του Γεντί Κουλέ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου. Στην Αθήνα θα ακούσουμε την αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή του. Και κάτι μάς λέει πως μια μόνον βραδιά για τον Σαββόπουλο, θα αποδειχτεί λίγη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης