Παρουσίαση βιβλίου: «Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι» της Ήρας Παπαποστόλου

Παρουσίαση βιβλίου: «Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι» της Ήρας Παπαποστόλου

Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στις 16 Νοεμβρίου 2022 στις 22:00 το βράδυ

parouriasi_viv
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπου συστεγάζονται αρμονικά η κατοικία και το ατελιέ του μεγάλου οραματιστή ζωγράφου του 20ου αιώνα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ιστορικού Τέχνης και συγγραφέως Ήρας Παπαποστόλου «Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι».

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:00.

Το βιβλίο, προϊόν δεκαετούς συστηματικής δουλειάς και μελέτης για την στήριξη και ανάδειξη της νέας γενιάς ζωγράφων , αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο ενός μεγάλου τμήματος της εικαστικής δράσης στη χώρα μας στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις περίπου 50 καλλιτεχνών στο διαδικτυακό περιοδικό τέχνης Αrt22.gr.

Χωρίς να αγνοεί ούτε να διαγράφει το χθες, έχοντας μελετήσει και γνωρίσει καλά την ιστορία της Τέχνης, η Ήρα Παπαποστόλου προσανατολίζεται από επιλογή πορείας στη νέα γενιά, φέρνοντας στο φως καλλιτέχνες, πολλούς από τους οποίους αγνοούσαμε τόσο για την δράση όσο και την εξελικτική τους πορεία.

Όπως λέει η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου της: «Σύγχρονη τέχνη είναι ό,τι συμβαίνει σήμερα. Και σήμερα οι γκαλερί δείχνουν κυρίως ζωγραφική. Τα άρθρα μου (2012-2022) γεννήθηκαν με αφορμή αυτό που συμβαίνει σήμερα. Γράφω για καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν αυτήν την στιγμή. Πολλοί, μάλιστα, δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ σε κανένα κείμενο πριν από τα συγκεκριμένα άρθρα».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος και δημιουργός του Art22.gr Γιάννης Τζιμουρτας και η συγγραφέας Ήρα Παπαποστόλου.


(Δημοτική βιβλιοθήκη-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου,

Κοντοπούλου 11, Αγία Παρασκευή,

16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20.00)


Ειδήσεις σήμερα:

«Ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμοί» - Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τα βασανιστήρια των αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία


Βρετανίδα έκανε λιποαναρρόφηση κοιλιάς στην Κωνσταντινούπολη και παραλίγο να πεθάνει


Ρονάλντο: «Δεν πίστευαν στη Γιουνάιτεντ ότι η κόρη μου ήταν άρρωστη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης