Νίκος Πορτοκάλογλου: Τραγουδά στη Βόρεια Εύβοια για την υποστήριξη των πυρόπληκτων

Νίκος Πορτοκάλογλου: Τραγουδά στη Βόρεια Εύβοια για την υποστήριξη των πυρόπληκτων

Η συναυλία εντάσσεται στο ειδικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την υποστήριξη της περιοχής και των κατοίκων της

Nikos_Portokaloglou
«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί» έλεγε με νόημα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά την διάρκεια της συγκινητικής συναυλίας που έδωσε, στις αρχές Οκτωβρίου, στο χωριό Κουρκουλοί, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την υποστήριξη της λαβωμένης από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 Βόρειας Εύβοιας και των κατοίκων της που παλεύουν με γενναιότητα να αντιμετωπίσουν τις απώλειές τους.

Στο ίδιο αυτό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και εντάσσεται στον κύκλο του Μεγάρου «Γέρυρες» που εποπτεύει καλλιτεχνικά ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ανήκουν και οι συναυλίες που θα δώσουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στις 29 Οκτωβρίου, στο στο Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης» του χωριού Γούβες και ο Νίκος Σταμούλος, στις 30 του μήνα, στις Μηλιές.

Στόχος του σημαντικού αυτού κοινωνικού προγράμματος είναι να ανοίξει το δρόμο για νέες ισχυρές θεσμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Άννα και τη Λίμνη ως το Πευκί, τις Ροβιές, το Μαντούδι, τους Ωρεούς, τις Γούβες, τους Παπάδες, τις Μηλιές, τα Βασιλικά και τους Κουρκουλούς.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες», την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης