Θέατρο Μικρό Γκλόρια: Ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός»

Θέατρο Μικρό Γκλόρια: Ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός»

Από ποιον σταρ του Χόλιγουντ έχει γραφτεί

Mikro_Gloria_-_Paixnidopoios
To διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός», το θεατρικό έργο που έγραψε το 1984 ο χολιγουντιανός σταρ Γκάρντνερ ΜακΚέυ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο θέατρο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, με πρωταγωνιστές την Ραφίκα Σαουίς και τον Γιώργη Παρταλίδη.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΠΟΙΟΣ | ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ | Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κοέν


Ο «Παιχνιδοποιός» είναι ένα έργο που έχει γοητεύσει κοινό και κριτικούς όπου κι αν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στους φανατικούς θαυμαστές του είναι και ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Μπράιαν Ντε Πάλμα ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να το μεταφέρει στον κινηματογράφο με τον πολυβραβευμένο Κόλιν Φερθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κλείσιμο
Η αστυνομική νευροψυχολόγος Μωντ Κρίστοφερ ζει μόνη της, απομονωμένη στους λόφους του Λος Άντζελες. Τον τελευταίο καιρό την απασχολεί, σε βαθμό εμμονής, μια πρωτοφανής, ανεξιχνίαστη υπόθεση που έχει αναλάβει.

Ένας παρανοϊκός άντρας, αγνώστων στοιχείων, πραγματοποιεί κατά συρροή επιθέσεις στις ανυποψίαστες γυναίκες της πόλης, με έναν τρόπο τρομακτικά παράδοξο. Δεν τις δολοφονεί. Δεν τις βιάζει. Σαγηνεύει τα θύματά του, τα οδηγεί οικειοθελώς στο κρεβάτι και στο τέλος τα ακινητοποιεί με λοβοτομή. Μετατρέποντας τις σε άβουλα παντοτινά του παιχνίδια.

Η Μωντ έρχεται αντιμέτωπη με την αγριότητα αυτών των εγκλημάτων σχεδόν καθημερινά. Είναι εκείνη που έχει αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων του. Ένα ήσυχο –κατά τα άλλα– βράδυ, ένας συμπαθής νεαρός τής χτυπά την πόρτα, ζητώντας λίγη βοήθεια, καθώς ξέμεινε στα μέρη της επειδή χάλασε το ποδήλατό του.

«Αν αυτό το έργο έχει να κάνει με κάτι, αυτό είναι η τεράστια ικανότητά μας να χειριζόμαστε ο ένας τον άλλον. Το έργο μιλά για το θαυμάσιο δώρο μας να λέμε ψέμα. Μιλά για την απαίσια δύναμη αυτού του χαρίσματος που μας δόθηκε. Μιλά για την ικανότητά μας να πιστεύουμε οποιαδήποτε αλήθεια, αρκεί να μας ταιριάζει. Το έργο μιλά για την τρομερή δύναμή μας να συγχωρούμε και την ανάγκη μας να προχωρήσουμε. Μιλά για τον συμβιβασμό που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, για την απίστευτη προθυμία μας να κοιμηθούμε με τον δήμιό μας. Πρόκειται κατά βάση για την ηθική μας ανομία: ένα έγκλημα είναι έγκλημα μόνο αν δεν συμβεί σε εμάς. Αν συμβαίνει σε κάποιον άλλο, εμείς απλά γυρνάμε τη σελίδα» έχει σχολιάσει κατά το παρελθόν ο συγγραφέας του έργου.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Σάββατο 21.15
Κυριακή 20.15
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης