Πορνεία: Η Εύα Νικολαΐδου ρίχνει φως στα σκοτεινά μονοπάτια της μέσα από το βιβλίο της «Στα σπίτια της αμαρτίας»

Πορνεία: Η Εύα Νικολαΐδου ρίχνει φως στα σκοτεινά μονοπάτια της μέσα από το βιβλίο της «Στα σπίτια της αμαρτίας»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 11 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

sta-spitia-ths-amartias_-_Nikolaidou_-_vivlio
Τις δύο διαφορετικές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες ιδιότητές της, αυτές της δημοσιογράφου και της συγγραφέως, συνδυάζει αρμονικά η πολυγραφότατη Εύα Νικολαΐδου στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Στα σπίτια της αμαρτίας: χθες και σήμερα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάκτος» και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε με το πέρασμα των αιώνων, που μπορεί να αναδύει μυθιστορηματική ατμόσφαιρα είναι, ωστόσο, βασισμένο σε γεγονότα πέρα για πέρα αληθινά.
Eva_Nikolaidou
Η συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου


Πόρνες. Γυναίκες χαμένες στην ανυπαρξία. Ενώ η ερωτική πράξη είναι ζωή, αυτές ζουν έναν αργό θάνατο. Χαμένες από τον εαυτό τους. Ούτε τα σώματά τους προλαβαίνουν να γνωρίσουν. Ξεχασμένες από τις οικογένειές τους, ζουν πάντα με τον φόβο μήπως τις ανακαλύψουν. Χωρίς ταυτότητα. Πολλές φορές, ξεχνάνε το πραγματικό τους όνομα.

Η συγγραφέας ήρθε σε επαφή με αυτά τα κορίτσια και κοίταξε βαθιά μέσα στην ψυχή τους. Τις αντιμετώπισε σαν γυναίκα προς γυναίκα, απογυμνωμένες από την εξωτερική εμφάνιση και τις σκοτεινές ιστορίες που τις συνοδεύουν. Επί σαράντα ολόκληρα χρόνια γέμιζε το ημερολόγιό της με στοιχεία, φωτογραφίες, λόγια αλλά και κυρίως; συναισθήματα. Κι όλα αυτά μαζί αποτέλεσαν το ενδιαφέρον υλικό του βιβλίου της που μοιράζεται τώρα με το αναγνωστικό κοινό.

Ο κόσμος της πορνείας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στον χρόνο, από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα, «φωτίζεται» μέσα από τις αληθινές πρωταγωνίστριές του οι οποίες μοιράζονται με την συγγραφέα μεγάλες αλήθειες τους: Τι ψάχνουν οι πελάτες; Γιατί τις επιλέγουν; Τι τους ζητάνε; Πώς συμπεριφέρονται; Το χθες ήταν διαφορετικό; Τι μετατοπίστηκε με το πέρασμα του χρόνου;

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης θα απευθύνει χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής και ο πρώην εισαγγελέας, δικηγόρος και συγγραφέας Κώστας Λογοθέτης ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης