Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η κρητική λύρα δίνει ραντεβού με τα ολλανδικά πνευστά

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Η κρητική λύρα δίνει ραντεβού με τα ολλανδικά πνευστά

Μουσικοί από την οικογένεια Ξυλούρη συμπράττουν με μουσικούς από το ολλανδικό Nederlands Blazers Ensemble

Οικογενεια-Ξυλουρη
Δυο διαφορετικές αλλά ιδιαίτερες μουσικές παραδόσεις θα συναντηθούν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η νέα γενιά μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη και δεξιοτέχνες Ολλανδούς του Nederlands Blazers Ensemble (NBE) που θα ενώσουν τις μελωδίες και τους ρυθμούς τους παρασύροντας το κοινό τους σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι.

Η διονυσιακή ενέργεια της κρητικής μουσικής, μέσα από τη φρεσκάδα, το ταλέντο και την αρτιότητα της τεχνικής του Γιώργη (Ψαρογιώργη) και των Νίκου, Αντώνη και Απολλωνίας Ξυλούρη, θα «συνομιλήσει» με τους τους κορυφαίους πνευστούς του ολλανδικού μουσικού συνόλου που ιδρύθηκε το 1961, έχει συμπράξει με σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο, όπως ο μαέστρος Nikolaus Harnoncourt και εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στην Αθήνα, η λύρα, το λαούτο, η φωνή και τα κρουστά διαπλέκονται με τον άρτιο ήχο των πνευστών του NBE. Κρητικές μουσικές, με όλη την αύρα του Ψηλορείτη, του Κρητικού και του Λιβυκού Πελάγους, διαδέχονται με αριστοτεχνικό τρόπο η μία την άλλη και συνυπάρχουν αρμονικά με μουσικές του κόσμου, αλλά και με έργα μπαρόκ και μελωδίες από όπερες του Jean-Philippe Rameau, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, απογειώνοντας το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης