«Μαγνητικά Πεδία»: Ποια είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα επόμενα Όσκαρ

«Μαγνητικά Πεδία»: Ποια είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα επόμενα Όσκαρ

Οι πρωταγωνιστές, το τρέιλερ και η υπόθεση της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους του Γιώργου Γούση

Magnitika_Pedia__tainia
Ποιος είπε ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να γίνει μια καλή ταινία; Τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση, που όπως ανακοινώθηκε σήμερα θα είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα επόμενα Όσκαρ, απέδειξαν πως το καλό σινεμά απαιτεί κυρίως όραμα, αφοσίωση, ταλέντο και αλήθεια…

Μαγνητικά Πεδία (2021)


Η πρώτη αυτή μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Γούση φανέρωσε την δυναμική της από την παγκόσμια πρεμιέρα της, που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας έξι διακρίσεις και κυρίως τις εντυπώσεις του κοινού. Κι ας πρόκειται για ένα λιτό, low budget road movie, χωρίς φανφάρες, πολυπληθή καστ και εντυπωσιασμού.

Η βασική «συνταγή» της ταινίας είναι εξαιρετικά απλή: Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που υποδύονται οι εξαιρετικοί Έλενα Τοπαλίδου και o Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, συναντιούνται τυχαία και μοιράζονται ένα ταξίδι αυτοκάθαρσης.
magnitika-pedia-2
H Έλενα Τοπαλίδου και o Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Κλείσιμο
«Έτσι όπως περπατούσα σ’ ένα δρόμο και κοιτάχτηκα στις βιτρίνες των καταστημάτων… είδα μια ‘θεία’… που ήμουν εγώ. Και δε μου άρεσε. Και είπα ‘δεν είσαι καλά εδώ, φύγε’… Εμένα, ρε παιδί μου, τον εαυτό μου… δεν τον αναγνώρισα. Ήτανε πολύ… Εντάξει, έχω πιεί και λίγο τώρα… Κι έφυγα! Πως είναι όταν βλέπεις τον εαυτό σου να καθρεφτίζεται κάπου και δεν τον καταλαβαίνεις; Και σου μοιάζει σαν να είναι κάποιος που δεν χωράει… εκεί!» : Αυτή η συγκλονιστική συνειδητοποίηση οδηγεί την ηρωίδα της ταινίας να πάρει την απόφαση να δραπετεύσει με ένα φέρι προς άγνωστο προορισμό.

Η τυχαία συνάντησή της με έναν άγνωστο άνδρα οδηγεί τα βήματά της στην Κεφαλλονιά. Εκεί, είναι το αγαπημένο μέρος της θείας του άνδρα ο οποίος κουβαλά τα λείψανά της μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί προκειμένου να ικανοποιήσει την τελευταία της επιθυμία.
Σε αυτό το ταξίδι οι δυο πρωταγωνιστές θα ανοίξουν τις καρδιές τους ο ένας στον άλλο, θα εξομολογηθούν τις επιθυμίες, τους φόβους και τα αδιέξοδά τους και κυρίως θα αφεθούν σε μια τρέλα από εκείνες που η πραγματική ζωή απαγορεύει, κι ας την έχουμε όλοι ανάγκη κατά καιρούς.
giorgos-gousis
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Γούσης


Η επιλογή της ταινίας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στα βραβεία Όσκαρ, στην κατηγορία «Διεθνής Ταινία Μεγάλου Μήκους» γίνεται από ειδική επιτροπή η οποία κάνει την εισήγησή της στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα «Μαγνητικά Πεδία» επιλέχθηκαν κατά πλειοψηφία με το σκεπτικό ότι «πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης».


Ειδήσεις σήμερα:

Σκρέκας: Η Ελλάδα προτείνει τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου ύψους 80 δισ. ευρώ

Τουρκία: Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κομισιόν σε Ερντογάν - «Να σταματήσουν οι απειλές»

Φυγάδευσαν σε επτά μήνες $25 δισ. ρωσικά κεφάλαια στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης