Κώστας Καζάκος: Δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Κώστας Καζάκος: Δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό

kostas_kazakos_new_xr
Το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, είχε αποφασίσει να προσφέρει μετά τον θάνατό του για εκπαιδευτικούς σκοπούς ο Κώστας Καζάκος, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του σπουδαίου ηθοποιού: «Ο Κώστας Καζάκος έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους. Η αποχαιρετιστήρια τελετή θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου»

Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους. Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή, που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00».

Η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μεγάλου μας ηθοποιού και εξαιρετικού ανθρώπου Κώστα Καζάκου. Η Ιατρική Σχολή τον τιμά όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και για τη
μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του. Ο Κώστας Καζάκος θέλησε και μετά θάνατον να δείξει την αγάπη του για την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές μας. Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμηση του στο έργο και την προσφορά της Ιατρικής σχολής στον Άνθρωπο, δώρισε το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών επιβεβαιώνοντας και με την τελευταία του επιθυμία την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Σχολής μας. Αποχαιρετώντας τον Κώστα Καζάκο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και τα
θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής
Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος

Ο Αν. Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής
Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος




Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η λίστα με τα ονόματα των επισήμων που θα παραστούν στην κηδεία της Ελισάβετ

«Πιο μεταδοτικός ο “Κένταυρος”» λέει ο Τζανάκης – Νέα έξαρση της πανδημίας από τα τέλη Οκτώβρη

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι χάνουν στο… νήμα τα 250 ευρώ - Πότε και σε ποιους θα δοθεί το έξτρα επίδομα παιδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης