Αντρέα Μποτσέλι: Κλείνει ραντεβού με το ελληνικό κοινό για την μεγαλύτερη συναυλία του στην Αθήνα

Αντρέα Μποτσέλι: Κλείνει ραντεβού με το ελληνικό κοινό για την μεγαλύτερη συναυλία του στην Αθήνα

Πότε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τον κορυφαίο Ιταλό τενόρο - Πότε ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων

Bocelli1
Ο καλλιτέχνης που έκανε την κλασική μουσική μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Ιταλός τενόρος – σούπερ σταρ, ο άνθρωπος – σύμβολο που απέδειξε πως όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει θέληση, ο Αντρέα Μποτσέλι, κλείνει ραντεβού με το ελληνικό κοινό. Στις 18 Ιουλίου του 2023 θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας υποδεχόμενους και καλεί τους φίλους της μουσικής του, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να είναι εκεί για να τούς παρασύρει σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Έχοντας σημειώσει περισσότερες από 90 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μποτσέλι αποτελεί μια παγκόσμια προσωπικότητα στο χώρο του, με καθολική αποδοχή, γεγονός που αποδεικνύεται από τα μεγάλα ρεκόρ του, τα σημαντικά βραβεία με τα οποία έχει τιμηθεί, τις συνεργασίες του με κορυφαίους καλλιτέχνες αλλά και τις επί δεκαετίες sold out συναυλίες του ανά την υφήλιο.

Ο ίδιος δεν επέτρεψε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε από νωρίς με την όρασή του να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και την καριέρα του τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική του ζωή. Πιστεύει, άλλωστε, ακράδαντα, πως «το ταλέντο είναι δώρο θεού, δώρο εξ' ουρανού» και ότι «εναπόκειται σε εμάς να το καλλιεργήσουμε και να το χαρίσουμε στον διπλανό μας. Το να μην το καλλιεργήσουμε θα ήταν μια αγνωμοσύνη».

Bocelli_2


Κι εκείνος γεννήθηκε με ένα σπάνιο ταλέντο το οποίο δεν έπρεπε να αγνοήσει. Όφειλε να το καλλιεργήσει και να μοιραστεί τους «καρπούς» του με όλους τους άλλους. Γιατί όπως με μια δόση υπερβολής αλλά τόσο ειλικρινά έχει δηλώσει η επίσης κορυφαία στο είδος της ερμηνεύτρια Σελίν Ντιόν «αν ο Θεός τραγουδά, η φωνή του πρέπει να μοιάζει σαν του Αντρέα Μποτσέλι».
Από την άλλη πλευρά, ο Μποτσέλι είναι ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης του κόσμου, ένας άνθρωπος που επιθυμεί να δίνει το δυναμικό παρών στις χαρές αλλά και στις δύσκολες στιγμές όχι μόνον της χώρας του αλλά και του πλανήτη ολόκληρου. Ποιος δεν θυμάται την συγκλονιστική συναυλία που έδωσε τον Απρίλιο του 2020, την εποχή που η πατρίδα του δοκιμαζόταν σκληρά από την πανδημία. Με φυσικό φόντο το έρημα Μιλάνο, έξω από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο, δεν τραγούδησε απλά, αλλά απήθυνε μια συγκινητική προσευχή, σε κάθε θεό, σε κάθε ανώτερη δύναμη που μπορεί να υπάρχει, ζητώντας βοήθεια και παρηγοριά εκ μέρους όλου του πλανήτη που μουδιασμένος έδινε τη μάχη με έναν νέο, αόρατο εχθρό. Με την προσευχή του αυτή ένωσαν τις φωνές τους περίπου 2,8 εκατομμύρια θεατές που παρακολουθούσαν, από κάθε γωνιά του κόσμου!
Boceli_Duomo


Κλείσιμο
Η πρωτοφανής για την εποχή μας, εξάλλου, παγκόσμια υγειονομική κρίση ήταν που τον ενέπνευσε να γράψει τα τραγούδια του τελευταίου του άλμπουμ με τίτλο «Believe»: Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει το 2020 που κυκλοφόρησε «η ιδέα πίσω από το 'Believe' συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: πίστη, ελπίδα, φιλανθρωπία, τρεις θεολογικές αρετές του Χριστιανισμού, ωστόσο ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστης, αποτελούν επίσης τρία εξαιρετικά κλειδιά που μπορούν να δώσουν νόημα και πληρότητα στη ζωή όλων μας».

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά σήμερα ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Σε ποιους συστήνεται αναμνηστική δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα - Νίνου θα ζητήσει η πλευρά Φιλιππίδη

Μέτρα στήριξης: Πόσο θα ενισχυθούν συνταξιούχοι και ευάλωτοι - Δείτε παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης