Η κορυφαία jazz ορχήστρα της Νέας Υόρκης, Jazz at Lincoln Center για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Η κορυφαία jazz ορχήστρα της Νέας Υόρκης, Jazz at Lincoln Center για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Μια από τις κορυφαίες τζαζ ορχήστρες στον κόσμο, η Jazz at Lincoln Center Orchestra έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη με την κορυφαία Κάθριν Ράσελ με σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων στο 'Αττικόν' από τη Lifeline Hellas. Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

songswelove
Όποιος έχει πάει στο Lincoln Center θα έχει αναμφίβολα χαρεί μια από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής του αφού εκεί, στον όροφο με την εντυπωσιακή θέα σε όλο το Σέντραλ Παρκ, στεγάζεται μια από τις κορυφαίες ορχήστρες στον κόσμο και αναμφίβολα της πόλης: η Jazz at Lincoln Center Orchestra ή αλλιώς JLCO, που έχει συνοδεύσει, μεταξύ άλλων, εμφανίσεις των κορυφαίων στην ιστορία της τζαζ όπως Ντιουκ Έλινγκτον, Θελόνιους Μονκ, Ντίζι Γκιλέζμπι, Τσαρλς Μίνκους κ.α. Και είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και μάλιστα για καλό σκοπό: για την συγκέντρωση χρημάτων για την αφορά θερμοκοιτίδων στο “Αττικόν” Νοσοκομείο, μια προσφορά της Lifeline Hellas σε συνεργασία με τη Visionary Culture. Αυτή τη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να δει να συνοδεύει την JLCO η απόλυτη ερμηνεύτρια της jazz σκηνής, υποψήφια για Grammy, η οποία επίσης θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, την Κάθριν Ράσελ και μάλιστα σε ένα επιβλητικό χώρο όπως το Ηρώδειο.

SONGS-WE-LOVE-BAND_CR-Frank-Stewart_generic-photo_large


Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ράσελ είναι μεγαλωμένη με την τζαζ στο αίμα της αφού γι αυτήν η τζαζ μουσική ήταν ένα θέμα dna: δεν θα μπορούσε και αλλιώς με πατέρα τον Λιούις Ράσελ, τον θρυλικό πιανίστα, συνθέτη και επί μακρόν μουσικό διευθυντή του Λιούις Άρμστρονγκ. Μητέρα της, επίσης, ήταν η αξέχαστη πρωτοπόρος τραγουδίστρια και μουσικός (κιθάρα/μπάσο) Κάρλιν Ρέι η οποία είχε συνεργαστεί με τους International Sweethearts of Rhythm, Mary Lou Williams και Sy Oliver. Γι αυτό και η επαγγελματική ζωή της Ράσελ ξεκίνησε νωρίς καθώς βρέθηκε αφού αποφοίτησε με άριστα από την Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών να περιοδεύει και να ηχογραφεί τραγούδια με τους κορυφαίους του κόσμου. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Κάρι Σμιθ, η Σίντι Λόπερ ο Ντέιβιντ Μπόουι. Ήταν γνωστό ότι δούλευε στενά με τον τελευταίο τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας ειδικά στη μεγάλη του τουρνέ Heathen Tour. Είχε μάλιστα τότε δηλώσει σχετικά με αυτή τη συνεργασία με τον Μπόουι ότι “Το να δουλεύω με τον Ντέιβιντ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αφού ήμουν μεγάλη φαν από το 1971. Είναι ένας γενναιόδωρα μουσικός άνθρωπος και μου βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου. Εκτός από τα φωνητικά μου επέτρεψε να παίξω διαφορετικά όργανα από πλήκτρα έως κιθάρα και μαντολίνο. Με έκανε να πειραματιστώ με περισσότερα πράγματα από ο,τι μπορούσα να φανταστώ. Ήταν τρυφερός και αστείος και νιώθω ευλογημένη που τον γνώρισα”.

Αφότου ο Μπόουι σταμάτησε τις περιοδείες το 2004 η Ράσελ ξεκίνησε, ύστερα από υποδείξεις του άνδρα της, σόλο καριέρα και το 2006 ηχογράφησε το άλμπουμ Cat. Είναι μια σπουδαία μουσικός και αυτή τη φορά, στο Ηρώδειο θα έχουμε την ευκαιρία την απολαύσουμε επί σκηνής μαζί με δυο ακόμη σπουδαίες φωνές, τη Μπραιάνα Τόμας και τη Σένελ Τζόουνς οι οποίες θα συνοδεύουν με την ερμηνεία τους την ίδια και την μπάντα “Jazz At Lincoln Center: Songs We Love”, σε μια βραδιά όπου θα παρελάσουν οι πρώτες πέντε δεκαετίες της τζαζ με τραγούδια κλασικά και αγαπημένα και μάλιστα συνθετών και ερμηνευτών που έχουν γράψει ιστορία όπως των Ντιούκ Έλινγκτον, Τζορτζ Γκέρσουιν, Κολ Πόρτερ, Μπίλι Χόλιντει, Έλα Φιτζέραλντ, Φρανκ Σινάτρα και Τζούντι Γκάρλαντ!

BRIANNA-THOMAS-1_LARGE
CATHERINE-RUSSELL-1
CATHERINE-RUSSELL-2
SHENEL-JOHNS_LARGE


Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά η Ράσελ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε λίγο πριν την άφιξη της στην Αθήνα, η χαρά της είναι απερίγραπτη που θα βρίσκεται “κάτω από τον Παρθενώνα” και μας καλεί όλους να είμαστε εκεί υποσχόμενη ότι θα έχουμε “μια αξέχαστη, υπέροχη βραδιά”!

Προπώληση στο viva.gr
info: Jazz at Lincoln Center: Songs We love
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού




Ειδήσεις σήμερα:

Κλάδος ελαίας «την τελευταία στιγμή» από τον Ουίλιαμ σε Χάρι και Μέγκαν μετά από προτροπή του Καρόλου

Αύριο το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς μάσκες και τεστ για τους μαθητές

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα - Ζημιές σε κτίρια, καταστροφές σε δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης