Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε έργο του Τολστόι

Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε έργο του Τολστόι

Πού και πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση

Galitis_-_Kourlabas4
Μια μεγάλη θεατρική επιτυχία, το έργο του του Λέοντος Τολστόι «Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλιτς», σε διασκευή - σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία. Η παράσταση, η οποπία ενθουσίασε το κοινό που την παρακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια θέατρο Αλκμήνη, θα φιλοξενηθεί , την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 21.00, στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης .

Οι δύο πρωταγωνιστές ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από zωή.

Το έργο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τον διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης