Λένα Πλάτωνος - Μαρία Φαραντούρη μαζί στην Ελευσίνα

Λένα Πλάτωνος - Μαρία Φαραντούρη μαζί στην Ελευσίνα

Σε μια μουσική παράσταση  που βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου

Lena_Platonos_-_Maria_Farantouri
Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Ελευσίνα. Δύο σπουδαίες καλλιτέχνιδες, η Λένα Πλάτωνος και η Μαρία Φαραντούρη  θα ενώσουν τις φωνές τους -η πρώτη απαγγέλοντας και η δεύτερη τραγουδώντας - στις 13 και 14 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας, σε μια συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Οι δυο τους θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» που βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, απόδοση στα νέα ελληνικά από τον Θάνο Τσακνάκη, ερμηνεία Μαρίας Φαραντούρη, και χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.

Ποιητικές φωνές σπουδαίων γυναικών της Αρχαιότητας, όπως η Ήριννα, η Ανύτη, η Νοσσίς, η Κόριννα, η Πράξιλλα, η Τελέσιλλα, η Μοιρώ και η Διοφύλη, οι ξεματιάστρες, αλλά και η Σαπφώ, συνδέονται με μυθολογικές, ιστορικές αλλά και σύγχρονες γυναικείες μορφές, σε μια μουσική παράσταση που εναντιώνεται στη λήθη, συνθέτοντας ένα αληθινό Μυστήριο στην πόλη της γέννησής τους.

Απόσπασμα της μουσικής παράστασης αυτής παρουσιάστηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο 2022, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ξενιτεμένες Θεές του Παρθενώνα», που διοργάνωσε το Μουσείο Ακρόπολης και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης