Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου: Στην επιτροπή ψηφοφορίας των Grammy οι συνθέτριες αδελφές Σπανομάρκου

Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου: Στην επιτροπή ψηφοφορίας των Grammy οι συνθέτριες αδελφές Σπανομάρκου

Έχουν διαγράψει μια επιτυχημένη δεκαετή δισκογραφική πορεία και έχουν αποσπάσει σημαντικά διεθνή βραβεία

Spanomarkou
Mέλη της επιτροπής ψηφοφορίας των βραβείων Grammy έγιναν οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες και στιχουργοί Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου.

Έχοντας πλέον συμπληρώσει  10 χρόνια δισκογραφικής διαδρομής, με 188 μουσικά κομμάτια σε οκτώ album και δέκα singles, μουσική σε δύο θεατρικές παραστάσεις και τρεις κινηματογραφικές ταινίες διεθνών παραγωγών που προβλήθηκαν στα φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και το Netflix, συνεχίζουν τη διεθνή διαδρομή τους.

Στην καλλιτεχνική φαρέτρα τους έχουν επίσης σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μεταξύ των οποίων πέντε χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια, και μία νίκη αλλά και πολλές υποψηφιότητες στο International Songwriting Competition στο Nashville. Παράλληλα, η μακρόχρονη δημιουργική τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια έχει αποτυπωθεί με αφιερώματα στον εγχώριο αλλά και τον διεθνή τύπο, από τα έγκριτα περιοδικά Billboard , California Herald, και Hollywood Reporter στην Αμερική, ως και την Αυστραλία.

"Είναι μια θέση τιμητική, αλλά και επιφορτισμένη με μεγάλη ευθύνη, καθώς ορίζεις τις τάσεις της μουσικής επιβραβεύοντας καλλιτέχνες και παραγωγούς. Είμαστε χαρούμενες που μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο φορέα, είμαστε από τις λίγες γυναίκες, ενώ παράλληλα εκπροσωπούμε την Ελληνική φωνή μέσα σε μια μουσική βιομηχανία που κυριαρχεί το αμερικανικό στοιχείο.» δηλώνουν οι ίδιες για τις κατακτήσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης