Ακρόπολη: Εξοπλίζεται με απινιδωτή για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά επισκεπτών

Ακρόπολη: Εξοπλίζεται με απινιδωτή για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά επισκεπτών

«Σημαντική η μέγιστη κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία» δηλώνει η Λίνα Μενδώνη

akropoli-touristes
Με αυτόματο απινιδωτή εξοπλίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης  στο πλαίσιο της αναβάθμισης παροχής υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες. Ο απινιδωτής, ο οποίος αποτελεί δωρεά του Ομιλου Ευρωκλινικής, θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχεται η μέγιστη δυνατή κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Μέλημά μας είναι, οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν την περιήγηση τους με ασφάλεια. Επειτα από τις συνέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ξεκινάμε μία συνεργασία με την Ευρωκλινική, η οποία με την πρώτη αυτή ευγενική της δωρεά συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών και στη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών». δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην εκδήλωση παράδοσης του απινιδωτή.

Ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής σημείωσε: «O τεράστιος όγκος επισκεπτών του σημαντικότερου και πρώτου σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικού χώρου της χώρας μας συνεπάγεται και αυξημένες ανάγκες σε επίπεδο ιατρικής κάλυψης. Ο φορητός απινιδωτής που δωρίσαμε σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους σταθμούς πρώτων βοηθειών που υπάρχουν στον χώρο, διασφαλίζοντας την άμεση αντιμετώπιση κάθε έκτακτου καρδιολογικού περιστατικού».

Ο εξοπλισμός με απινιδωτή του ιατρείου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης παρέχει αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες, όπου ο μέσος όρος επισκεψιμότητας στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης ξεπερνά τους 10.000 επισκέπτες ημερησίως.
Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ERC Guidlines 2010), είναι ιδανική για χρήση σε δημόσιους χώρους και χρησιμοποιείται σε ασθενείς κάθε ηλικίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων - Η Omicron δεν πιέζει όπως η Δέλτα το ΕΣΥ

Κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν σε 24 ώρες τα κρούσματα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα φουντωμένα προεκλογικά σενάρια και η κουβέντα των υπουργών για τη δεύτερη τετραετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης