Είπαν το τελευταίο «αντίο» στη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Είπαν το τελευταίο «αντίο» στη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Στο Α' νεκροταφείο συγκεντρώθηκαν σήμερα οι φίλοι και συνεργάτες της μακροβιότερης διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή

plaka_kideia2
Ανάμεσα στα γλυπτά του Χαλεπά, του Τόμπρου,του Παρμακέλη, του Βαλσάμη και άλλων σπουδαίων της νεότερης τέχνης που τόσο αγάπησε, αναπαύεται στο εξής η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Στο Α' νεκροταφείο συγκεντρώθηκαν σήμερα οι φίλοι και συνεργάτες της, οι παλιοί φοιτητές της και καθηγητές από την ΑΣΚΤ, αποτίοντας φόρο τιμής στην πολύπλευρη, μαχητική και μακροβιότερη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

25858387__1_


Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο προεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, η διευθύντρια συλλόγων καλλιτεχνών και μουσειολογικού προγράμματος της Εθνικής Πινακοθήκης, Έφη Αγαθονίκου, ο κοσμήτορας της ΑΣΚΤ Αγγελής Αντωνόπουλος, αποχαιρέτησαν με τα λόγια τους «τη σπουδαία Ελληνίδα στις συλλογικές και προσωπικές τους διαδρομές».

25858389
Κλείσιμο


«Αποχαιρετούμε με αγάπη και θαυμασμό το ατίθασο κορίτσι από το Αρκαλοχώρι που αγάπησε την τέχνη, σπούδασε, εξελίχτηκε σε μια δυναμική προσωπικότητα, εργάστηκε σκληρά, πρωτοστάτησε να βάλει την ελληνική τέχνη στον παγκόσμιο χάρτη», είπε η Λίνα Μενδώνη.

plaka_kideia


Στην κηδεία παραβρέθηκαν επίσης η Όλγα Κεφαλογιαννη, η Άντζελα Γκερέκου, η Λυδία Κονιόρδου, η Άννα Καφέτση, η Ειρήνη Γερουλάνου, η Νίκη Τυπάλδου, η Βάνα Ξένου, ο Γιώργος Ρόρρης, ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ο Πάνος Χαραλάμπους, η Άννα Φιλίνη κ. ά.


Ειδήσεις σήμερα:

«Βλέπουν» συνωμοσίες στην Τουρκία πίσω από την ανάρτηση του Μασκ για την Κωνσταντινούπολη

Η φωτογραφία που ανέβασε η Πισπιρίγκου με τη Μαλένα λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί το παιδί

Η Κίνα έθεσε σε καραντίνα ξενοδοχειακό συγκρότημα με 700 ανθρώπους στο Μακάο μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης