Μαρία Παπαλάμπρου: Αλλαγές για το Ευ Ζην από την μικρή μας ηλικία

Μαρία Παπαλάμπρου: Αλλαγές για το Ευ Ζην από την μικρή μας ηλικία

Η ηθοποιός μιλά για το παιδικό φεστιβάλ που διοργανώνει στο Άλσος Στρατού, στο Γουδή

anast
Την ιδέα ενός πρωτότυπου φεστιβάλ για παιδιά σκέφτηκε η ηθοποιός Μαρία Παπαλάμπρου, όσο ζούσε στο Βερολίνο και από εκεί ταξίδευε στην Ευρώπη και παρακολουθούσε εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στα παιδιά. «Με το Kids Dream Festival προτείνουμε μια πιο ονειρεμένη και δημιουργική εκδοχή ενός παιδικού φεστιβάλ» λέει η ηθοποιός και τονίζει ότι «στο Φεστιβάλ θέλουμε να προσφέρουμε ερεθίσματα και υπεύθυνη ενημέρωση με δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τον γαλάζιο πλανήτη μας, την τεχνολογία, την τέχνη, την καλή διατροφή και άλλα πολλά. Εναλλασσόμενα, θα παρουσιάζουμε κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, τσίρκο, μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες από παιδιά για παιδιά».

Tο Kids Dream Festival, με έμφαση στην ψυχαγωγία, το ευ ζην, τις τέχνες και τη δημιουργία, θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Ιουνίου στο Άλσος Στρατού, Γουδή, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα το πλαισιώσουν εργαστήρια τέχνης, εκδοτικοί οίκοι, η Παραολυμπιακή επιτροπή, ο Αρκτούρος, το πρόγραμμα Green City της περιφέρειας Αττικής, το δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και άλλοι φορείς.

Papalambrou_Festival_2


Πώς προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείτε με ένα φεστιβάλ για τα παιδιά;

Κλείσιμο
Η ιδέα για ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό παιδικό φεστιβάλ γύριζε στο μυαλό μου από τότε που ζούσαμε με την οικογένειά μου στο Βερολίνο, και ταξιδεύαμε συνέχεια σε όλη την Ευρώπη. Συλλέξαμε πολλές εμπειρίες από τις επισκέψεις μας σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε οι συνεργάτες μου και εγώ, ότι προτείνουμε μια πιο ονειρεμένη και δημιουργική εκδοχή ενός παιδικού φεστιβάλ. Είναι ονειρεμένο, γιατί έχει πολύ ψυχαγωγία, μοντέρνα και ποιοτική προσέγγιση του παιδιού και του κόσμου του, αγκαλιάζει τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες όλης της οικογένειας και στοχεύει τα ερεθίσματα που θα μεταδώσει να επηρεάσουν προς το καλύτερο την υγεία, την ευεξία, τα ταλέντα και τις δεξιότητες που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Περιγράψτε μας το Kids Dream Festival

Φανταστείτε το Kids Dream Festival σαν μια μεγάλη χαρούμενη γιορτή που το τιμώμενο πρόσωπο είναι το παιδί σας, εσείς και όλη η οικογένειά σας. Το Kids Dream Festival θα είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο. Θα μας ξαφνιάζει συνεχώς με την ποικιλία του, με τα πλούσια θέματα του, με την διαδραστικότητα του, με την μοναδικότητά του. Δεν αποκλείει κανέναν, περιμένουμε παιδιά προσχολικής ηλικίας στα οποία θα παρέχουμε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για απασχόληση και παιχνίδι,παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Επίσης οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία αν θέλουν να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά σε κάποιες επιλεγμένες δράσεις ή να χαλαρώσουν στους χώρους της εστίασης. Στο Φεστιβάλ θέλουμε να προσφέρουμε ερεθίσματα και υπεύθυνη ενημέρωση με δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τον γαλάζιο πλανήτη μας, την τεχνολογία, την τέχνη, την καλή διατροφή και άλλα πολλά. Εναλλασσόμενα, θα παρουσιάζουμε κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, τσίρκο, μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες από παιδιά για παιδιά, Θα μαγειρέψουμε, θα φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά, θα γνωρίσουμε τη δύναμη της δράσης των βοτάνων δοκιμάζοντας και συνδυάζοντας βότανα της ελληνικής γης. Θα δούμε μαγικές εικόνες στο Πλανητάριο. Στις αθλητικές δρασεις μπορούμε να διασκεδάσουμε με ζούμπα, να ισορροπήσουμε με γιόγκα και taichi, να απογειωθούμε με capoeira. Θα παίξουμε με μοντέρνα παιχνίδια και θα έρθουμε ξανά σε επαφή με παλαιότερα. Ο κόσμος του βιβλίου με την ομορφιά της αφήγησης και με προτάσεις για καλοκαιρινή ανάγνωση θα είναι κοντά μας. Το Kids Dream Festival θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη ευεξία και την ποιότητα ζωής όπως προκύπτει μέσα από τις δημιουργικές δράσεις και την επαφή μας με την τέχνη, το βιβλίο, την άθληση, την διατροφή και την πνευματική ισορροπία.

Papalambrou_festival_1


Τι θέλετε να προσφέρει στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους η επίσκεψή τους στο Αλσος Στρατού;
Θέλουμε να προσφέρουμε Χαρά και Ψυχαγωγία. Να δημιουργήσουμε αναμνήσεις με χρώματα, με μουσικές και δράσεις τα οποία θα τονώσουν την ευεξία και την αυτοπεποίθησή τους για τις επιλογές τους. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε πως “ μπορούμε να είμαστε οι αλλαγές που επιθυμούμε για το Ευ Ζην” και να αρχίσουμε από την μικρή μας ηλικία.
- Τι άλλο ετοιμάζετε αυτήν την περίοδο;
Ξεκινάει μια καταπληκτική εποχή, η οποία θα με βρει πολύ απασχολημένη. Με την εταιρεία μου Robin 4 Arts και με την ιδιότητά μου ως παραγωγός, εκτός από το Kids Dream Festival, ετοιμάζουμε ιδιαίτερης κλίμακας και σημασίας παραγωγές, όπως την υπέροχη συναυλία μας, το γεγονός του καλοκαιριού, στο ΟΑΚΑ με Scorpions - AliceCooper και το μοναδικό PIANO CITY in Athens, ένα πρωτότυπο μουσικό project που θα μετατρέψει την Αθήνα σε μια μεγάλη συναυλιακή αίθουσα.
Στα καλλιτεχνικά μου σχέδια ως ηθοποιός το φθινόπωρο θα παίξω σε μια θεατρική παράσταση που θα συζητηθεί πολύ και ελπίζω να προλάβω να βάλω μέσα στα σχέδιά μου και κάποια δουλειά στην τηλεόραση! Και φυσικά οι προκλήσεις συνεχίζονται …

Papalambrou_Festival_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης