Η σπουδαία Γιαπωνέζα πιανίστα Μιτσούκο Ουτσίντα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η σπουδαία Γιαπωνέζα πιανίστα Μιτσούκο Ουτσίντα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε πότε θα δώσει το ρεσιτάλ της και ποια έργα θα ερμηνεύσει

Mitsuko_Uchida
Mία από τις σπουδαιότερες πιανίστες της σύγχρονης εποχής, με διεθνώς αναγνωρισμένες ερμηνείες και ηχογραφήσεις, η βραβευμένη με Γκράμι Γιαπωνέζα πιανίστα Μιτσούκο Ουτσίντα, έρχεται στην Αθήνα. Θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ, στις 24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς Piano Masters.
Γνωστή στο διεθνές μουσικό στερέωμα για την άνεση με την οποία κινείται στην πιιανιστική εργογραφία της κλασικής, ρομαντικής αλλά και σύγχρονης εποχής, διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει αξιοζήλευτες συνεργασίες με τα διασημότερα ορχηστρικά σύνολα και τους μεγαλύτερους μαέστρους παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών οι Φιλαρμονικές Βερολίνου και Λονδίνου, Κονσέρτχεμπαου, Συμφωνικές της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, του Λονδίνου και του Σικάγο και οι αρχιμουσικοί Μπέρναρντ Χάιτινκ, Σερ Σάιμον Ρατλ, Ρικκάρντο Μούτι, Έσα-Πέκκα Σάλονεν], Βλαντίμιρ Γιουρόφσκι, Άντρις Νέλσονς, Γκουστάβο Ντουνταμέλ και Μάρις Γιάνσονς. Πρόσφατα μάλιστα, γιόρτασε την 100ή της εμφάνιση ως σολίστ με την περίφημη Ορχήστρα του Κλήβελαντ.
Στο ρεσιτάλ της στο Μέγαρο, θα ακουστούν η Φαντασία σε ντο ελάσσονα και η Σονάτα για πιάνο σε σι ύφεση μείζονα του Mozart καθώς και οι Χοροί των οπαδών του Δαβίδ, έργο 6 του Schumann. Η διακεκριμένη δεξιοτέχνης θα ερμηνεύσει επίσης αποσπάσματα από τους τόμους 2, 3, 5 και 7 της συλλογής Játékok (Παιχνίδια) του György Kurtág, αλλά και το έργο του Couple égyptien en route vers l’inconnu... (… Ζευγάρι Αιγυπτίων στον δρόμο για το άγνωστο…).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης