Παιδικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων από το Δήμο Αθηναίων

Παιδικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων από το Δήμο Αθηναίων

Πού θα πραγματοποιηθεί και πώς εξασφαλίζεται η συμμετοχή

Animation
Τον μαγικό κόσμο του animation συστήνει στα παιδιά ο Δήμος Αθηναίων  μέσα από ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων E-KIDS θα πραγματοποιηθεί στις 9 και  10, 16 και 17 Απριλίου και στις 14 και 15 Μαΐου 2022, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου (6 έως 12 χρονών).
Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαστήριο, που στήθηκε από το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων και προσφέρει στα παιδιά δύο ώρες δημιουργικότητας αλλά και γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο του animation με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Η συμμετοχή των παιδιών είναι διαδραστική και οι γνώσεις που θα πάρουν μέσα από αυτό το καλλιτεχνικό παιχνίδι, θα τους είναι χρήσιμες ακόμη και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του χώρου του Ελληνικού Animation και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Κάθε εργαστήριο θα έχει διαφορετική θεματική όπως Ελληνική Μυθολογία, Ευρώπη, Οι Φίλοι μας τα Ζώα κλπ., όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια μικρή ταινία με ήρωες τους χαρακτήρες της σειράς “Πανδώρα και Πλάτωνας, The Magic Birds”.
Τα workshops θα αναφέρονται κάθε φορά σε διαφορετική τεχνική του animation και στόχος είναι - εκτός από το εκπαιδευτικό μέρος του εργαστηρίου - να μπορεί το κάθε παιδί, να βγει από την αίθουσα με ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, δηλαδή μια σχεδιασμένη εν δυνάμει ταινιούλα από το ίδιο το παιδί.
Τα  workshops ξεκινούν με  την προβολή ενός επεισοδίου  των The Magic Birds, και μετά ακολουθεί ένα απόσπασμα από το Making of του συγκεκριμένου, όπου μέσα από αυτό τα παιδιά θα έχουν μία πλήρη κατανόηση της παραγωγής του, την οποία θα μπορούν να συζητήσουν και να αναλύσουν με τους σκηνοθέτες. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη και τα οικολογικά μηνύματα που απορρέουν από τα σενάρια των The Magic Birds θα λύνονται παράλληλα και ερωτήματα που θα προέρχονται από αυτά, γύρω από την προστασία του πλανήτη και του οικοσυστήματος που τον περιβάλλει.
Στη συνέχεια τα παιδιά θα δοκιμάσουν τεχνικές animation όπως το Cut Out - όπου τα παιδιά χρησιμοποιώντας χαρτόνι, δημιουργούν τους βασικούς χαρακτήρες των The Magic Birds και ενώνοντας τα μέλη του σώματος, μπορούν να αποδώσουν κίνηση (animation), Stop Motion Animation - δηλαδή με φόντο ή μακέτες που θα έχουν ετοιμάσει τα ίδια τα παιδιά θα κινήσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους καρέ/καρέ, και τέλος, θα δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες των The Μagic Birds (Voice Over)!  
Κλείσιμο
Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες συχνά ταυτίζονται με τους χαρακτήρες της ιστορίας και συνδέονται σε κάποιο βαθμό με τα θέματα και τα γεγονότα της υπόθεσης. Αυτή η ταύτιση τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους με έμμεσο τρόπο. Παράλληλα τους επιτρέπει να εξερευνήσουν με ασφάλεια διάφορες στρατηγικές διαχείρισης των προκλήσεων που τα ίδια αντιμετωπίζουν. Κατά συνέπεια, όταν τα παιδιά μιλάνε για τις εμπειρίες των ηρώων/χαρακτήρων τους προσφέρεται η δυνατότητα να εκφράσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και να επεξεργαστούν μεθόδους επίλυσής τους. 
«Αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε στους μικρούς Αθηναίους είναι η δυνατότητα να μεγαλώνουν με χαμόγελο αλλά και γνώση, να εξάπτουμε τη φαντασία τους, να ακονίζουμε τη δημιουργικότητά τους, να τους προσφέρουμε πολλές και διαφορετικές παραστάσεις.  Το εκπαιδευτικό φεστιβάλ του Athens Film Office  στο Σεράφειο είναι ένα από τα πολλά δημιουργικά προγράμματα που παρέχουμε ως Δήμος, δωρεάν στα παιδιά και στις οικογένειες τους» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Τα εργαστήρια είναι με ελεύθερη συμμετοχή, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική αίτηση ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης