Η «Οδύσσεια» του Ομήρου έγινε podcast

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου έγινε podcast

Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης

odisseia-omirou
Το κορυφαίο, οικουμενικό ηρωϊκό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, η «Οδύσσεια» του Ομήρου παρουσιάζεται., για πρώτη φορά σε μορφή podcast από pod.gr. Οι 24 Ραψωδίες με τους 12.110 στίχους καταγράφονται σε ισάριθμα podcast, με αφηγητή τον Ρένο Χαραλαμπίδη και έμμετρα κείμενα στην σύγχρονη γλώσσα του αρχιτέκτωνα, ιστορικού αρχιτεκτονικής και ιστορικού τέχνης Κωστή Καζαμιάκη.
Για τα έμμετρα κείμενα έχουν ληφθεί υπ` όψιν εκτός από το αρχαίο κείμενο και όλες οι μεταφράσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Ελλάδα. Η έκταση των κειμένων είναι μικρότερη των πρωτοτύπων καθότι έχουν αφαιρεθεί οι επαναλήψεις – στις οποίες επιδιδόταν ο Όμηρος. Όμως όλα τα κομβικά, δομικά στοιχεία της κάθε Ραψωδίας υπάρχουν στα αντίστοιχα podcast.
Η ηχητική επεξεργασία έχει γίνει με τη χρήση της τεχνολογίας 8D, η οποία - με την χρήση στερεοφωνικών ακουστικών - «αναπλάθει» την ατμόσφαιρα του έπους.
Στην αρχή κάθε Ραψωδίας υπάρχει μια συνοπτική περίληψη που βοηθά τον ακροατή να συνδεθεί με το συνολικό έργο και «φωτίζουν» την ιδιοφυία του Ομήρου.
Για την ολοκλήρωση αυτού του φιλόδοξου έργου εργάσθηκε επί μήνες μια πενταμελής ομάδα από στελέχη και συνεργάτες του pod.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν είδαμε κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο στις συνομιλίες» με το Κίεβο, λέει η Μόσχα

H οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θάνατο της 40χρονης στη Μαγνησία - Είχε χάσει αιφνίδια τον αδερφό της

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης