Οίκος Christie's: Το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε από τον Άντι Γουόρχολ «βγαίνει στο σφυρί» για 200 εκατ. δολάρια

Οίκος Christie's: Το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε από τον Άντι Γουόρχολ «βγαίνει στο σφυρί» για 200 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για τον πίνακα «Shot Sage Blue Marilyn», που ζωγράφισε το 1964 ο Άντι Γουόρχολ

andy_warhall_marylin_monroe
Ο οίκος Christie's ανακοίνωσε σήμερα ότι βγάζει στο σφυρί, τον ερχόμενο Μάιο, ένα πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε από τον Άντι Γουόρχολ, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν βρει αγοραστή, θα είναι το ακριβότερο έργο τέχνης του 20ού αιώνα που θα έχει ποτέ πουληθεί σε δημοπρασία.

Πρόκειται για τον πίνακα «Shot Sage Blue Marilyn», που ζωγράφισε το 1964 ο Άντι Γουόρχολ, «τον σημαντικότερο πίνακα του 20ού αιώνα που θα πουληθεί σε δημοπρασία στην τελευταία γενιά», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του Christie's στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπεύθυνοι του Christie's διευκρίνισαν πως το διάσημο πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε ανήκει στο ίδρυμα στη Ζυρίχη των Τόμας και Ντόρις Άμαν, το οποίο θα αφιερώσει τα έσοδα της πώλησης για «τη βελτίωση της ζωής των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω προγραμμάτων υγείας και εκπαίδευσης».

«Με το 100% της πώλησης ενός μονάχα πίνακα με στόχο μια φιλανθρωπική προσφορά, πρόκειται για την υψηλότερη σε αξία δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό από εκείνη της συλλογής των Πέγκι και Ντέιβιντ Ροκφέλερ το 2018» σύμφωνα με τον Christie's.

Σύμφωνα με μια κατάταξη του Γαλλικού Πρακτορείου, το απόλυτο ρεκόρ για την πώληση ενός έργου τέχνης σε δημοπρασία κατέχει αυτή τη στιγμή ο «Σωτήρας του Κόσμου» (Salvator Mundi) του Λεονάρντο ντα Βίντσι, καθώς πουλήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 έναντι 450,3 εκατ. δολαρίων από τον Christie's στη Νέα Υόρκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Δύο συλλήψεις μετά την εισβολή χούλιγκαν και τον ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστών σε αγώνα τοπικού στη Θεσσαλονίκη

Ένας 62χρονος στην Κρήτη άφησε λιπόθυμη από το ξύλο την 57χρονη σύζυγό του

Βροχές και χιόνια -  Πόσο θα διαρκέσει η νέα ψυχρή εισβολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης