Νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Τα έργα που θα παρουσιαστούν και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Radio_palys
Μετά την περσινή τους επιτυχία οι ραδιοφωνικές θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υπό τον γενικό τίτλο «Radio Plays», επιστρέφουν. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, εντελώς δωρεάν, από τα τέλη Μαρτίου αγαπημένα θεατρικά έργα που αποδίδονται μέσω ραδιοφώνου με την υπογραφή καταξιωμένω σκηνοθετών και τη συμμετοχή δημοφιλών ηθοποιών. Πέρυσι παρουσιάστηκαν πρωτότυπα ραδιοφωνικά έργα με αφετηρία αστυνομικά διηγήματα, συνοδευόμενα από τους ήχους τζαζ συνθέσεων, δίνοντας μια εξαιρετική εναλλακτική ψυχαγωγίας στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας και στηρίζοντας, ταυτόχρονα, τους καλλιτέχνες της Μουσικής και του Θεάτρου.
Τα «Radio Plays» θα συνεχιστούν και φέτος ως πρωτότυπη σειρά αυτοτελών έργων, δραματοποιημένων για το ραδιόφωνο, συνδυάζοντας, αυτή τη φορά, το ραδιοφωνικό θέατρο με τη λογοτεχνία του φανταστικού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Διονύση Καψάλη και Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Τρεις σκηνοθέτες με ιδιαίτερη ματιά δίνουν ο καθένας τη δική του πνοή σε «ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας», που υπογράφουν πολύ δυνατοί συγγραφείς του είδους: ο Ακύλλας Καραζήσης διασκευάζει και σκηνοθετεί τον «Κυνηγό του σκοταδιού» του Howard Phillips Lovecraft σε μετάφραση Λουκά Θεοδωρακόπουλου, ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το διήγημα «Δύο ηθοποιοί για ένα ρόλο» από τη συλλογή Αρρία Μαρκέλλα και άλλα φανταστικά διηγήματα του Théophile Gautier σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και η Έλενα Καρακούλη διασκευάζει και σκηνοθετεί τον Παράμεσο της Yoko Ogawa σε μετάφραση Παναγιώτη Ευαγγελίδη. Ταυτόχρονα, για το σύνολο των έργων έχουν γραφτεί, όπως και πέρυσι, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που ερμηνεύονται από εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς.

Οι πρεμιέρες
 22 Μαρτίου: O Κυνηγός του σκοταδιού του Howard Phillips Lovecraft
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Κλείσιμο
 29 Μαρτίου: Δύο ηθοποιοί για ένα ρόλο του Théophile Gautier
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

5 Απριλίου: Ο Παράμεσος της Yoko Ogawa
Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη

Τα Radio Plays θα κάνουν πρεμιέρα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης