Η ελληνικό - ουκρανική παράσταση που χτυπήθηκε από τον πόλεμο

Η ελληνικό - ουκρανική παράσταση που χτυπήθηκε από τον πόλεμο

Τι δηλώνουν οι Ουκρανοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν σχετικά με τα όσα βιώνουν τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και μία αγνοούμενη

Eros_-_Oukrania_-_Theater
Ήταν μόλις δυο μήνες πριν, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι καλλιτέχνες της πολυβραβευμένης ομάδας μουσικού θεάτρου από την Ουκρανία, «Nova Opera» ,ξεκινούσαν τις πρόβες, με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου, για να νέο μουσικό πρότζεκτ που επρόκειτο να παρουσιαστεί τον Μάιο σε περιοδεία στις μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι λίγο καιρό αργότερα θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τη φρίκη του πολέμου και θα πάλευε για να σώσει τη ζωή του.

Beethoven 9th in bomb-shelter, played on toy piano, that belong to my Composition Professor Karlheinz Essl. Small instrument, that was used for compositional lesson in Rienoslgasse building of MDW - Universität für Musik und darstellende Kunst Wien

Posted by Elias Spricht on Monday, February 28, 2022

Αντί λοιπόν όλοι οι συντελεστές της φιλόδοξης αυτής συμπαραγωγής να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 21 Μαΐου στο πλαίσιο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, έζησαν τις τελευταίες ημέρες στα σκοτεινά καταφύγια, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες τους , με υπόκρουση, όχι τις μελωδίες της μουσικής αλλά τους τρομακτικούς ήχους των βομβαρδισμών και των σειρήνων.

Κλείσιμο
«Αρκεί να φτάσουμε ως τα σύνορα με την Πολωνία να νιώσουμε ασφαλείς και ξεκινάμε από εκεί online πρόβες μαζί σας!» έλεγαν προ ημερών στην Έλλη Παπακωνσταντίνου κατά την διάρκεια των επαφών που είχε μαζί τους μέσω zoom. Οι περισσότεροι τα κατάφεραν και πέρασαν την πύλη που θα τους έσωζε από τη μανία του πολέμου. Η Zhanna, όμως, δυστυχώς, δεν έχει δώσει ακόμη σημεία ζωής…!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η παράσταση που ετοίμαζαν είχε τίτλο «EROS» κεντρικό άξονα το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα το οποίο θα παρουσίαζαν σε μορφή ορατορίου. σε λιμπρέτο της Έλλης Παπακωνσταντίνου και την Λουίζας Αρκουμανέα. Το έργο εστίαζε στην επιθυμία και τη σχέση ανάμεσα στον κόσμο των ιδεών και το σύγχρονο υλικό κόσμο μέσα από μία φιλοσοφική και πολιτική οπτική. 

Όλοι προσεύχονται και ελπίζουν να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος. Να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Κανείς τους όμως δεν γνωρίζει αν επιστρέφοντας στην πατρίδα θα βρουν όρθια τα υπέροχα θέατρά τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης