Στα βιβλία της χρονιάς η έκδοση «Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση»

Στα βιβλία της χρονιάς η έκδοση «Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση»


Ο συγγραφέας μελέτησε σε βάθος τον Χρήστο Μαλεβίτση (1927-1997) ενός εκ των κορυφαίων διανοητών της χώρας

georgioy-21
Εξαιρετικές κριτικές  συγκεντρώνει το βιβλίο του Σπύρου Α. Γεωργίου με τίτλο «Πτυχές φιλοσοφικού στοχασμού στον Χρήστο Μαλεβίτση» από τις «Εναλλακτικές Εκδόσεις».

Ο συγγραφέας μελέτησε σε βάθος τον Χρήστο Μαλεβίτση (1927-1997) ενός εκ των κορυφαίων διανοητών της χώρας. Ο συγγραφέας - δοκιμιογράφος Χρήστος Μαλεβίτσης και ο διεισδυτικός του λόγος αποτελεί τομή στη συνείδηση της εποχής μας, ενώ τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο σπονδυλωτό αρθρωμένο βιβλίο αποτελούν πτυχές της φιλοσοφικής σκέψης του.

Πρόκειται για μία συλλογή δοκιμίων στα οποία εκπτύσσεται η θεώρηση αυτού του σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου για τη δόξα του πνεύματος, για την μετα-ιστορία, για το εθνικώς ζην, για την ελευθερία, για την παράδοση, για την πολιτική παιδεία και για το δοκίμιο ως είδος έντεχνου λόγου.

Με τα συγκεκριμένα δοκίμια επιχειρείται να αναδειχθεί ο στοχασμός και ο γραπτός λόγος του αείμνηστου Χρήστου Μαλεβίτση που συνεισέφερε τα μέγιστα, με το πολυσχιδές έργο του, στην Παιδεία μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Α. Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες και διδάσκει στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται σχολικά εγχειρίδια, εκπαιδευτικά βιβλία καθώς και τα έργα του: "Θεματική Kοινωνιολογία", εκδ. "Dian Books" (1996), "Kοινωνιογραφήματα", εκδ. "Όμβρος" (1997), "Φιλοσοφικές σημειώσεις", εκδ. "Dian Books" (2003), "Eλάσσονα στοχαστικά", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2006), "Σημεία αναφοράς", εκδ. "Γαβριηλίδης" (2007), "Bricolage-Kατασκευές", εκδ. "Oδός Πανός" (2008), "Συνθετογραφία", εκδ. "Μανδραγόρας" (2009), "Η απόφαση του Θησέα", εκδ. "Μανδραγόρας" (2010), "Η πείνα της ύπαρξης", εκδ. "Μανδραγόρας" (2011), "Το στοίχημα του Ησίοδου και το επιπλέον", εκδ. "Μανδραγόρας" (2012), "Στην άκρη της γλώσσας: 33 Χαϊκού", εκδ. "Μανδραγόρας" (2013). Bιβλιοκριτικά κείμενά του δημοσιεύονται τακτικά, στον Tύπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης