Διαδικτυακή περιήγηση στην τελευταία έκθεση του Παναγιώτη Τέτση

Διαδικτυακή περιήγηση στην τελευταία έκθεση του Παναγιώτη Τέτση

Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Tetsis_-_pinakas
Μία διαδραστική online ξενάγηση στην τελευταία έκθεση, με τίτλο «Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014», που πραγματοποίησε εν ζωή ο  Παναγιώτης Τέτσης προσφέρει στο κοινό το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη στις 20 Ιανουαρίου. Στην έκθεση η ζωγραφική του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου συναντά την ποίηση του Θανάση Χατζόπουλου και τη μουσική του Claude Debussy.

Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος. Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή. Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη.

Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.

Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 
Κλείσιμο
20 Ιανουαρίου 2022: «Παναγιώτης Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014»
24 Φεβρουαρίου 2022: «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας»
17 Μαρτίου 2022: «Picasso – Cocteau. Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού – Pioneers of Modernism»
14 Απριλίου 2022: «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια»
12 Μαΐου 2022: «Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική»

Πέμπτη, 20:30-22:00 | Πραγματοποιείται μέσω zoom | Πληροφορίες: www.thf.gr
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10€.
Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης