Το ρεσιτάλ του Βέγγου σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους

Το ρεσιτάλ του Βέγγου σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους

Ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός αν και του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «κωμικού», δε θα μπορούσε να μη συγκινήσει με την παρουσία του και να μην ανταποκριθεί δεόντως στις απαιτήσεις ενός κόντρα ρόλου, εκείνου του δράματος

Το ρεσιτάλ του Βέγγου σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους
Ο Θανάσης Βέγγος είναι ένας ηθοποιός που όλοι λατρέψαμε και που σίγουρα όλοι έχουμε γελάσει με τις ατάκες του μέχρι δακρύων. Ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός, όμως, αν και του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «κωμικού», δε θα μπορούσε να μη συγκινήσει με την παρουσία του και να μην ανταποκριθεί δεόντως στις απαιτήσεις ενός κόντρα ρόλου, εκείνου του δράματος.

Στην ταινία «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη, αφιερωμένη στα σπαρακτικά χρόνια του εμφυλίου πολέμου, ο Θανάσης Βέγγος έκανε μια πολύ μικρή εμφάνιση, αλλά ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας που ακόμη και ο πιο «σκληρός» λύγισε. Φυσικά, όταν το θέμα της ταινίας είναι ο εμφύλιος, δεν αναμένει κανείς να ευφρανθεί η ψυχή του. Όταν, όμως, ξέρεις ότι στην ταινία θα είναι και ο «καλός μας άνθρωπος» ίσως διατηρείς έναν ενδοιασμό. Και όμως, ο Θανάσης Βέγγος, εξέπληξε το κοινό για ακόμη μια φορά με την ερμηνεία του και φανέρωσε και άλλες πτυχές του αστείρευτου υποκριτικού του ταλέντου. Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο







Για την ιστορία, η τελευταία κινηματογραφική ταινία στην οποία συμμετείχε ο Θανάσης Βέγγος είναι «Το πέταγμα του κύκνου», η οποία βγήκε στη μεγάλη οθόνη στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ενώ εκείνος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης