Ολική ανατροπή στα σχέδια για την Πρωτοχρονιά προκαλεί η νέα δέσμηέκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες μετά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων με την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον. Μια ανάσα πριν την αλλαγή του χρόνου κι ενώ οι κρατήσεις βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα νυχτερινά κέντρα βρίσκονται ενώπιον νέων δεδομένων και το κοινό καλείται, σε πολλές περιπτώσεις, να ακυρώσει τα εορταστικό πρόγραμμά του. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι χώροι που θα παραμείνουν κλειστοί από σήμερα μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ποιοι θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τα μέτρα και ποιοι θα λειτουργήσουν με νέα δεδομένα.
Κωνσταντίνος Αργυρός και της Ελένη Φουρέιρα είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αναγκάζονται να διακόψουν προσωρινά τις εμφανίσεις τους
Όσοι είχαν σκοπό να περάσουν τις εορταστικές νύχτες τους σε κάποιο νυχτερινό κέντρο ή μουσική σκηνή ακούγοντας τα τραγούδια των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, θα πρέπει να το ξεχάσουν, καθώς μπαίνει λουκέτο σε όλους τους χώρους με ζωντανή μουσική που έχουν τραπέζια και προσφέρουν ποτό, από τις μεγάλες πίστες μέχρι τις μικρές συνοικιακές σκηνές. Όλες οι κρατήσεις ακυρώνονται και η νυχτερινή μουσική διασκέδαση παραμένει βουβή μέχρι νεωτέρας.
Από την άλλη πλευρά, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα παραταθεί το ωράριό τους μέχρι τις 02.00, αποκλειστικά με καθήμενους και χωρίς μουσική.
Κανονικά συνεχίζονται οι μουσικές παραστάσεις της Νατάσας Θεοδωρίδου στο «Παλλάς» μιας και πρόκειται για θεατρικό χώρο αποκλειστικά καθήμενων
Κλείσιμο
Κανονικά, ωστόσο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι κλειστοί χώροι που φιλοξενούν μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις. Για παράδειγμα οι εμφανίσεις της Νατάσας Θεοδωρίδου στο «Παλλάς» θα πραγματοποιηθούν κανονικά μιας και φιλοξενούνται σε θεατρικό χώρο που φιλοξενεί μόνο καθήμενους θεατές. Το ίδιο ισχύει και για το Christmas Theater όπου έχουν προγραμματιστεί γι' αυτές τις ημέρες η τελευταία κοινή εμφάνιση της Μαρινέλλας με τον Μάριο Φραγκούλη και η συναυλία της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης. Στην κατηγορία των χώρων που δεν επηρεάζονται από έκτακτα μέτρα ανήκουν επίσης το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Δεν επηρεάζεται από τα μέτρα η αποψινή, τελευταία εμφάνιση της Μαρινέλλας με τον Μάριο Φραγκούλη στο Christmas Theater
Δεδομένου ωστόσο ότι η διασπορά του νέου στελέχους του κορωνοϊού γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν ήδη προσβληθεί αρκετοί καλλλιτέχνες που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες παραστάσεις, καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε για την έξοδό σας.
Να σημειώσουμε επίσης πως σε όλους τους χώρους που θα λειτουργούν τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από Covid – 19 ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέλθουν με την επίδειξη αρνητικού self test.
Για τη διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία DEMO, οι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επιτυχία της. Κάτι που αποδεικνύεται και με το «προσκλητήριο» στους νέους επιστήμονες να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, μέσω του προγράμματος υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey».
Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση UEFA Champions League υπόσχεται πολύ θέαμα και μια ποδοσφαιρική εμπειρία, που όταν τη ζεις από τις κερκίδες γίνεται μοναδική
Προ των πυλών ο δεύτερος κύκλος του COSMOTEGROWYOURBUSINESS- CertificationProgram, του προγράμματος που βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή.